Annonce
Annonce
Opskrifter

Blommechutney

Se opskrifterne her
  1. Sylt med børnene i efterårsferien

    Det er hyggeligt og sjovt at sylte, og børnene elsker at være med. Anne Hjernøe guider og giver gode opskrifter. Se flere detaljer

  2. Æblemarmelade med kardemomme og rosiner
  3. Brombærmarmelade med ristede valnødder

Ingredienser

500 g modne danske blommer
ca. 150-200 g lys rørsukker
1 dl æblecidereddike
frisksnittet ingefær, ca. 3 spsk. eller mere, efter smag
1/2-1 chilifrugt, evt. en chocolate scotch bonnet eller en anden habanero-chili
evt. atamon til skylning af glas



Sådan gør du
Halver blommerne, fjern stenen, skær blommerne i både og kom dem i en gryde med sukker, eddike, og lad det koge uden låg, indtil væden er fordampet og chutneyen tykner.

Smag chutneyen til undervejs, mængden af sukker og eddike kan variere, alt efter hvilken type blommer du bruger. Skræl og snit ingefæren fint, og lad den koge med de sidste 10 minutter sammen med en halv eller hel chilifrugt, hvor kernerne er fjernet.

Når blommechutneyen er stærk nok, kan chilifrugten fjernes efter behov.

Skold sylteglassene, og skyl dem eventuelt med atamon, før du hælder chutneyen i. Glassene lukkes til med det samme.

Chutneyen har en holdbarhed på minimum seks måneder. Stil den køligt og mørkt, gerne i køleskabet eller i spisekammeret. Spis chutneyen til krydrede retter med ris og karry, kom den på ostemaden, eller server den til retter, som trænger til et krydret pift.

Del link