Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Hvidløgssuppe

Gem til liste

Ingredienser

4 personer

4 løg
12-16 fed hvidløg
1 stor spsk. smør
1 lille spsk. mel
1 1/2 liter hønsebouillon
Ca. 1/2 dl Noilly Prat
1 dl. fløde
Revet muskatnød
Salt og peber
Evt. lidt sherryeddike
Purløg
Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint, og sautér dem langsomt i smørret, til de er bløde og gennemsigtige. Drys melet på og lad det stege med i et minuts tid.

Hæld bouillon på lidt efter lidt, mens der piskes. Lad suppen koge for stille blus i 15-20 minutter. Herefter blendes den med stavblender, til den er jævn.

Tilsæt Noilly Prat og fløde, og kog suppen igennem. Smag til med revet muskatnød og salt og peber, og juster evt. med et par dråber sherryeddike. Servér rygende varm med finthakket purløg og lun, sprød flutes.

PolitikenPlus
  • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

    Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb
  • Gourmetkassen 6 flasker Seks flasker gourmetvin fra Rosforth & Rosforth, når du rigtig skal forkæles. Kassen indeholder 1 champagne, 1 hvidvin, 3 rødevine og 1 dessrtvin. God fornøjelse!

    Pluspris 1.125 kr. Alm. pris 1.326 kr. Køb
  • Påskekarameller Skal årets påskeæg være karameller fra Gudhjem?

    Pluspris 456 kr. Alm. pris 537 kr. Køb