Annonce
Annonce
Opskrifter

Hvidløgssuppe

Ingredienser

4 personer

4 løg
12-16 fed hvidløg
1 stor spsk. smør
1 lille spsk. mel
1 1/2 liter hønsebouillon
Ca. 1/2 dl Noilly Prat
1 dl. fløde
Revet muskatnød
Salt og peber
Evt. lidt sherryeddike
Purløg
Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint, og sautér dem langsomt i smørret, til de er bløde og gennemsigtige. Drys melet på og lad det stege med i et minuts tid.

Hæld bouillon på lidt efter lidt, mens der piskes. Lad suppen koge for stille blus i 15-20 minutter. Herefter blendes den med stavblender, til den er jævn.

Tilsæt Noilly Prat og fløde, og kog suppen igennem. Smag til med revet muskatnød og salt og peber, og juster evt. med et par dråber sherryeddike. Servér rygende varm med finthakket purløg og lun, sprød flutes.

Del link