På Museo Chicote, som er grundlagt i 1931, har de mikset cocktails til bl.a. Frank Sinatra og Pedro Almodóvar.
Foto: Hanne Olsen

På Museo Chicote, som er grundlagt i 1931, har de mikset cocktails til bl.a. Frank Sinatra og Pedro Almodóvar.

Rejser

Weekend i: Madrid er byen, hvor kokkene elsker at eksperimentere

En kulinarisk tur gennem den spanske hovedstad bringer dig ind i hjertet af den madrilenske kultur, hvor klassisk, spansk kogekunst møder kreativ, international gastronomi.

Rejser
FOR ABONNENTER

Der er fart på den gastronomiske del af Madrid. Nye specialiserede cafeer, barer, restauranter og gourmetmarkeder skyder op og stortrives side om side med de gamle og velrenommerede. Og madrilenerne elsker at ’ir a tapear’, gå ud og spise tapas, ligesom de med stor appetit socialiserer over kaffe, søde sager, mad og cocktails.

I den kosmopolitiske hovedstad er der hverken mangel på gode råvarer eller gastronomisk variation. Madrid har samlet det bedste fra hele Spanien og verden, hvilket ikke kun ses på råvareudvalget på byens markeder og i delikatesseforretningerne. Tilflyttere, især latinamerikanerne, sætter i stigende grad præg på byens moderne gastronomi.

Og så har Madrid verdens andenstørste fiskemarked efter Tokyo, så på trods af at byen ligger midt i landet, fås friske fisk og skaldyr i utallige variationer.

Madrid overhaler ikke Barcelona på michelinstjerner, men niveauet af haute cuisine vokser. Unge talentfulde kokke åbner deres egne restauranter, og de er ikke bange for at eksperimentere med nyfortolkninger af spanske klassikere eller opfinde helt nye retter. Flere af dem har Michelin-komiteen fået øje på.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce