Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Lettet guldvinder: Nu har jeg fået nok

Den 36-årige tyske legende Judith Arndt erobrede VM-guld på enkeltstarten for andet år i træk.

Gem til liste

For 15 år siden stod tyskeren Judith Arndt for første gang på en VM-sejrsskammel, da hun erobrede bronze på enkeltstarten i San Sebastian, og siden har hun med en stribe fremragende præstationer udviklet sig til en legende i kvindecyklingen.

I går gentog hun sidste sæsons guldbedrift i tempodisciplinen, da hun tilbagelagde den 24,3 km lange distance mellem Eijsden og Valkenburg i 32.26 minutter, men når det næste år går løs i Toscana, bliver det uden deltagelse af Judith Arndt.

Sæsonen har været hård at komme igennem
»Nu har jeg fået nok. Denne sæson har været umådelig hård at komme igennem, og da jeg stod på sejrsskamlen, følte jeg en enorm lettelse over, at det hele nu er ved at være forbi«, sagde den 36-årige Judith Arndt på pressemødet.

Læs også17-årig kom på VM-podiet ved en tilfældighed

»Jeg kører linjeløbet på lørdag, men så er det slut, og jeg er lykkelig for, at jeg siger farvel på toppen. Jeg begyndte at køre cykelløb i 1991, men de seneste år er det blevet sværere og sværere, fordi jeg har været så meget væk hjemmefra«.

»Heldigvis har jeg fået en fantastisk støtte af min partner, og uden hende tror jeg ikke, jeg havde kunnet holde det ud så længe«.

Fik sin største oplevelse i København
Efter tre sølvmedaljer og to af bronze nåede den tyske veteran omsider til tops på enkeltstarten ved sidste års VM i København – et løb hun stadig betegner som den største oplevelse i karrieren.

Læs ogsåTidligere dansker erobrer endnu en VM-medalje

Judith Arndt vandt i 2004 VM-linjeløbet, og hun har desuden en bronzemedalje i den disciplin fra 2008.

For nylig måtte tyskeren på den olympiske enkeltstart se sig slået af amerikaneren Kristin Armstrong, der siden endnu engang har trukket sig tilbage.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere