Mange flygtninge fra Østafrika bliver bremset i Sudan, hvis de prøver at komme til Middelhavet. De stoppes ofte af en milits med en brutal fortid.
Arkivfoto: Ben Curtis/AP

Mange flygtninge fra Østafrika bliver bremset i Sudan, hvis de prøver at komme til Middelhavet. De stoppes ofte af en milits med en brutal fortid.

Internationalt

Milits fra folkemordet i Darfur får EU-støtte for at bremse flygtninge

Europa forsøger at få afrikanske lande til at stoppe strømmen af flygtninge. I Sudan er det den samme milits, som stod bag folkemordet i Darfur, som nu patruljerer ved grænserne.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Menneskesmugling er en branche i konstant innovation. Flygtningestrømme ændrer sig, myndigheder skifter politik, nye konkurrenter møver sig ind på markedet, og hele tiden må smuglerne tilpasse sig forholdene, hvis de skal holde gang i biksen.

Netop i disse dage er en ny smuglerrute måske ved at blive etableret. Det mener i al fald en af dem, som konstant har en finger på migrationspulsen i Afrika.

»Det er kun et par uger siden, at jeg hørte om den første gruppe, det var lykkedes at komme fra Kairo til Tripoli og nu sad og ventede på at komme med en båd til Italien«, fortæller den svensk-eritreiske aktivist og radiovært Meron Estefanos på telefonen fra Stockholm.

Det er på den samme telefon, at hun året rundt får opkald fra eritreiske flygtninge. Nogle gange ringer de fra en satellittelefon på en båd midt ude på Middelhavet og har brug for hjælp med at kontakte den italienske kystvagt. Andre gange ringer de fra et hus i en øde ørkenby, hvor de bliver holdt til fange, tortureret og afpresset for penge. Og nogle gange er de nået sikkert frem til deres næste destination, i dette tilfælde den libyske hovedstad Tripoli.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce