Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Søren Ryge Petersen
Foto: Søren Ryge Petersen

Grenåvej nord for Århus. Lige nu er midterrabatten en fryd af vilde blomster og græsser, der får lov til at lyse og svaje i vinden, smukkere end noget blomsterbed.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søren Ryge: Tak og øv! Stop græsklippetosserne

Danmarks største og mest sete nationalpark er vores vejrabatter og grøftekanter. Derfor skal man ikke holde dem som flad græsplæne, men lade dem blomstre og leve.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Grenåvej. Det er min vej til og fra arbejde, så den kender jeg og holder øje med. Især rabatterne med træerne, buskene, blomsterne og græsset. Strækningen med motortrafikvej og motorvej har det fint, for her får alt lov til at vokse og blomstre. De sidste fem kilometer ind mod Aarhus er værre, for her bestemmer kommunen, og her har jeg igennem årene skældt ud over de forbandede græsklippere, der barberer både siderne og den brede midterrabat, som om det var græsplæner. De begynder, når mælkebøtterne blomstrer og så hver 14. dag, basta!

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden