Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Unikt. Datingsitet Elitedaters vil lukke 50 uudannede, men kreative singler ind i folden om måneden. De kreative mennesker skal være noget særligt, men der er der meget få at Kødbyens besøgende, der er, skriver Mikkel Andersson.
Foto: Tobias Selnæs Markussen (arkiv)

Unikt. Datingsitet Elitedaters vil lukke 50 uudannede, men kreative singler ind i folden om måneden. De kreative mennesker skal være noget særligt, men der er der meget få at Kødbyens besøgende, der er, skriver Mikkel Andersson.

Mikkel Andersson
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drømmen om den kreative klasse er håbløst stereotyp

Kødbyens konforme kreativitet er så forudsigelig som vinylplader og fixiecykler.

Mikkel Andersson
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som man kan læse andetsteds på dagens webavis, har datingsitet Elitedaters, der specialiserer sig i at formidle kontakt mellem yngre overuddannede danskere, åbnet mulighed for, at også medlemmer af den ikke-akademiske pøbel kan få adgang til de hellige haller.

LÆS ARTIKEL

For som en af sitets grundlæggere fortæller, så vil man hos ham aldrig kunne 'finde en stereotyp ufaglært, hvis ambitioner rækker til hygge på sofaen og gåture om søndagen'.

Det er naturligvis forståeligt. På Elitedaters kan man nemlig finde veluddannede mennesker med en stabil økonomi, glæde ved rejser, regelmæssig motion, fremmede kulturer og frivilligt arbejde.

Det hele kombineret med fremtidsplaner, der er tilrettelagt med samme omhyggelighed som et puslespil med 10.000 brikker, og hvor kun partnerbrikken - som selvsagt forventes støbt i præcis samme form som en selv – desværre lader vente på sig.

Derfor er det da også noget nyt, at man nu vil tillade folk uden lange uddannelser adgang til dette slaraffenland for veluddannede, men lidt ensomme singler.

Det er grundlæggende set den stereotype urbane hipster, som vi her får opskriften på

Men med måde, må man forstå. Det er nemlig kun de allermest kreative af de ikke-kloge, som bliver lukket ind. Højst halvtreds om måneden kommer gennem nåleøjet efter en grundig bedømmelse af et panel af Blachman-agtige dommere, der skal vurdere, om datingaspiranternes kreativitet faktisk er stor nok.

Og der er kravene benhårde, for dommerne vil nemlig 'se noget originalt og noget, der ikke er gjort før'.

Venligt nok giver direktøren også skabelonen på, hvordan man et originalt, men uuddannet menneske, der gør hidtil helt usete ting, kunne se ud:

»Han er selvstændig og målrettet med en moderne venstreorienteret tankegang. I hans fritid hænger han sandsynligvis ud i den kreative del af Vesterbros Kødby, og er allerede aktiv på en række sociale medier, der først bliver et hit til næste år«.

LÆS MERE

Oh wow. Lad mig gætte på, om vi kunne sige lidt mere om dette helt unikke individ.

Måske har han derhjemme indtil flere plakat med noget sovjetisk ikonografi, der kun er delvist ironisk. Desuden kan han godt lide 78’ere i særdeleshed, gerne noget obskurt bluegrass fra 40’erne eller lignende skæve genrer, samt vinylplader, naturligvis, helt generelt på grund af den levende og organiske lyd og ritualerne forbundet med musikaflytningen her.

Eventuelt har han en fixie-bike fra efteråret 2011, som han overvejer at udskifte, fordi alle de andre efterhånden også har en. Måske har han været på Northside, fordi det er enormt fedt, at de har fokus på musikken og ikke bare den uhæmmede druk, som desværre er kommet til at dominere på Roskilde, og det desuden er sådan lidt rustikt-cool, at det ligger ovre i Jylland.

Der er tale om en opskrift, der i sin grundessens er præcis lige så stereotyp som ufaglærte Peter fra Vojens

Det er grundlæggende set den stereotype urbane hipster (som dog aldrig ville kalde sig dette af oplagte autenticitetsmæssige grunde), som vi her får opskriften på, og som man i visse kødbyer ved aftentide kan fodre svin med.

Dog med den undtagelse, at vedkommende, der nu kan søge på Elitedaters, ikke har læst antropologi, HumBas på RUC eller har været omkring Kaospiloterne inden den obligatoriske flugt fra provinsen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

For naturligvis er der tale om en opskrift, der i sin grundessens er præcis lige så stereotyp som ufaglærte Peter fra Vojens, der godt kan lide tatoveringer, dækafbrænding, Crazy Daisy og Champions League. Men Peter har en fordel. Han går ikke rundt og foregøgler sig selv eller andre, at han er et utrolig unikt individ, hvis præferencer er udtryk for en særlig raffineret og kreativ personlighedstype.

Det er selvsagt en hæderlig ting at drive datingsite.

Alle, der kan tjene 100 kroner om måneden per abonnent på at give adgang til en database, som brugerne selv bidrager med alt indholdet til, fortjener naturligvis respekt.

På samme måde må man naturligvis lette på hatten for pr-folk, der kan få et landsdækkende dagblad, som i overvejende grad bliver læst af præcis den målgruppe, som de henvender sig til med det nye tiltag (hvis nu bare lige Information også skrev et par linjer, ville det være helt perfekt), til at skrive en artikel om det.

Derudover gælder ovenstående stereotyper om de kreative klasser naturligvis ikke undertegnede, der er et unikt og kalejdoskopisk individ med en akademisk-kommunikationsmæssig baggrund, og som skriver skæve indspark til forskellige aviser og laver sådan noget non-profit satire på et moderat trendy website – ligesom min kæreste, i øvrigt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden