Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Rasmus Jarlov
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rasmus Jarlov: Godt der er et helt år til næste kvindedag

Hvorfor bruger feminister hvert år kampdagen til at fremføre så søgte dagsordener, at det fremstår smålatterligt?

Rasmus Jarlov
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg er lige så forarget som min søster over, at vores mormor og oldemor blev behandlet som andenrangsmennesker og glad for, at de tog kampen op. Kvindesagen trækker på hundrede års velvilje og har folks lydhørhed.

Men når man betragter det årlige 8. marts-cirkus, bliver man ikke ligefrem mere overbevist om relevansen af den moderne kvindesag i Danmark.

For et par år siden var SF’s vigtigste mærkesag på kvindedagen, at Københavns Kommune skulle udvikle toiletter, hvor kvinder kan stå op at tisse, så denne luksus ikke forbliver forbeholdt mænd. Som det hed i indstillingen til Borgerrepræsentationen: 'Det vil brande København som en by, der har tjek på både innovation, toiletfaciliteter og ligestilling'... Suk!

I år er SF igen på banen med et budskab om, at det er kvindeundertrykkende, at den kommende borgerlige regering vil have færre offentligt ansatte. I et meme, der er blevet delt mere end 300 gange fra SF’s Facebookside, lægges disse ord i Lars Løkkes mund: 'Kære kvinder, min nulvækst vil koste 19.000 af jer jobbet i den offentlige sektor'.

En anden SF’er, Fathi El-Abed, bruger kvindedagen til at sende en svada mod Israel. 'TILLYKKE til kvinden ... Tillykke – og et STORT tak til den seje palæstinensiske kvinde…unge som gamle… der nok inden længe vil rive den hæslige mur og driver besættelsen og bosættelsernes terrorbander fra den palæstinensiske jord. God 8. marts!'

I år er det 100 år siden, at kvinder i Danmark fik stemmeret. Politiken har spurgt tre kvindelige folketingsmedlemmer om, hvordan de tror, at deres eget liv og samfundet generelt ville se ud, hvis kvinder ikke havde stemmeret. Kilde: Politiken.tv / Foto og klip: Mikkel Stoumann Fosgrau

Med dagsordener som disse fremstår der tre indlysende grunde til, at meget få mænd bakker feministerne op:

1. Når man ikke kan komme på noget mere relevant end stående toiletter til kvinder og at gøre en reduktion af den offentlige sektor og kampen mod Israel til en del af kvindesagen, fremstår ligestillingsdagsordenerne udtømte for os almindelige, simple mennesker der ikke har fået en lang akademisk indføring i socialkonstruktivisme og ’skjulte magtstrukturer’. (Husk på at vi mænd er dårligere uddannet).

Kvindesagen fremstår desværre søgt og ukonstruktiv. Det vinder ikke mange tilhængere

2. Feministerne virker hykleriske, fordi de reelt overhovedet ikke er optaget af ligestilling, men kun kæmper for at forbedre kvinders forhold. (Specifikt karriekvinders forhold). De ofrer dårligt et ord på de situationer, hvor mænd behandles dårligere end kvinder

3. Der er meget få løsningsforslag - og de som eksisterer, er enten åbenlyst diskriminerende overfor mænd eller krænkende for mænds frihed. (Kvindekvoter og tvungen barsel til mænd). Begge dele er uacceptable ud fra almindelig retfærdighedssans

Kvindesagen fremstår derfor desværre søgt og ukonstruktiv. Det vinder ikke mange tilhængere.

Kort sagt: Feministerne fremfører deres sag så elendigt, at de fleste står af. Det er faktisk godt klaret, når man har en sag med så meget velvilje i ryggen. De fleste af os vil gerne tro på den, men det bliver sværere og sværere år for år.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden