Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Jørn Villumsen

Tegning: Jørn Villumsen

Rasmus Brygger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Desværre har Dansk Folkeparti aldrig haft mere magt

Valget var en bittrersød sejr til de borgerlige, for hvad betyder skattelettelser, hvis vi samtidig vender ryggen til tusinder af flygtninge?

Rasmus Brygger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Humøret var højt til Liberal Alliances valgfest på Børsen i går. Stor fremgang og nu er LA femte største parti. Folk var glade. Men smilene stivnede hurtigt, da vi indså en ny virkelighed: Dansk Folkeparti har aldrig haft mere magt.

I foråret gav jeg 28 advarsler mod at give Dansk Folkeparti magten. Det blev hurtigt Politikens mest læste indlæg og det er tydeligt at mærke, at rædsels-scenariet for mange var, at Danmarks mest rabiate parti fik afgørende indflydelse. Men det får de.

LÆS RASMUS BRYGGER

Dansk Folkeparti er nu landets andenstørste parti. Og det er os i de andre partier, der har givet dem magten. For når vi taler Dansk Folkepartis politik op og går med på præmissen om, at indvandring grundlæggende er et problem, ja så er det klart, at vælgerne flokkes til partiet med de hårdeste løsninger på ’problemet’.

I de seneste år har vi i de andre partier kæmpet om, hvem der kan overhale Dansk Folkeparti mest på retorikken.

Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokraterne – ja, der er næsten ikke eksempler på partier, der ikke har løbet med på strammerkapløbet.

Det ville være så sjovt, hvis det ikke var så uhyggeligt. Et parti, der er så absurd langt væk fra virkeligheden og ser islamisme, hvor end de kigger hen

Har Dansk Folkeparti råbt på stramninger, har alle partier som små lemminger fulgt trop. »NEJ TIL KRIMINELLE UDLÆNDINGE«, sagde Venstre – »STOP NAZI ISLAM ISME«, råbte Naser Khader - »Billedligt talt skal de vendes rundt i lufthavnen, ind i et fly og ned i en flygtningelejr i nærheden af, hvor de kom fra«, mente Liberal Alliance om flygtningestrømmen – »flygtningenes både skal destrueres«, sagde Helle Thorning Schmidt.

LÆS TAREK HUSSEIN

I en valgkamp, der ikke har handlet om andet end at legitimere Dansk Folkepartis rabiate udlændingesyn, hvordan kan vi så blive overrasket over, at netop Dansk Folkeparti er valgets ubestridte sejrherre?

Tilbage står et svækket borgerligt Danmark. Tilbage står et blåt Danmark, der for hver reform, der skal gennemføres, skal give køb på borgerlig anstændighed og medmenneskelige værdier. Tilbage står højrefløjen med hånden under et parti, der vil DNA-registrere asylansøgere, forbyde muslimske klæder og vil tvinge indvandrere til at tale dansk i hjemmene.

Vi liberale har, mere end de fleste, en tradition for troen på mennesket og det progressive samfundssyn. Men nu kommer vi til at lægge mandater til at holde et parti ved magten, der bl.a. har sagt, at de vil: Forbyde paraboler i Vollsmose, tvinge nydanskere til at se på bare bryster i kampen mod fundamentalisme (ja, du læste rigtigt), vil sende syriske flygtninge til ’nærområderne’ i Kenya, forbyde engelsksproget undervisning på universiteterne, fjerne farven grøn fra Livgardens jubilæer, da den symboliserer islamisme (ja, du læste rigtigt igen) og oveni indføre svinekødskvoter i de offentlige børnehaver og skoler.

Vi taler seriøst om en regering, der står til at udnævne Martin Henriksen som minister. En mand, der i ramme alvor bad SR-regeringen kræve en undskyldning fra Dansk Folkehjælp, fordi der blev danset mavedans i Lalandia til et julearrangement. En mand, der mener, at det var et knæfald for islam, at Føtex oversatte et skilt til arabisk som hjælp til de nyankommne lokale flygtninge.

LÆS FORFATTER

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det ville være så sjovt, hvis det ikke var så uhyggeligt. Et parti, der er så absurd langt væk fra virkeligheden og ser islamisme, hvor end de kigger hen, står til at føre taktstokken i en ny borgerlig regering.

Følelserne sad udenpå tøjet hos LA’s fest på Børsen. Jeg overhørte mange stille hinanden spørgsmålet: Har vi borgerlige overhovedet vundet valget?

Vi kan håbe, at der kommer lavere skat, at vi skaber en stærkere dansk økonomi, men til hvilken pris? Kan vi virkelig se os selv i øjnene og kalde det en borgerlig sejr at sælge ud på værdipolitikken til mennesker, der er næret af et så skræmmende had til de fremmede, for et par skattelettelser og færre afgifter på bilen?

For hvad er øget friværdi i huset og et nyt samtalekøkken værd, hvis vi samtidig vender ryggen til tusinder af flygtninge, der hver dag dør for drømmen om et liv uden krigens død og rædsler?

Gårsdagens valgresultat er en bittersød sejr til os borgerlige. Har vi reelt vundet? Jeg er i tvivl.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden