Politisk. Kirkeminister Manu Sareen forstår sig ikke på folkekirken, lyder kritikken fra pastor emeritus Mogens Tilsted Christensen, der vil arrangere en demonstration mod ministerens lovforslag om homovielser i folkekirken.
Foto: MYDSKE PETER

Politisk. Kirkeminister Manu Sareen forstår sig ikke på folkekirken, lyder kritikken fra pastor emeritus Mogens Tilsted Christensen, der vil arrangere en demonstration mod ministerens lovforslag om homovielser i folkekirken.

Debat

Pastor emeritus: »Manu Sareen skal ikke komme og voldtage vores kirke«

Kun 19 ville deltage i demonstration mod homovielser, men bagmand giver ikke op.

Debat

Debatten om, hvorvidt folkekirken skal tilbyde at vie homoseksuelle par, raser med så voldsomt, at modstandere af kirke- og ligestillingsminister Manu Sareens lovforslag ville gå på gaden for at protestere.

Men i første omgang har demonstrationsinitiativet mod loven om homovielser ikke trukket så mange modstandere til, som manden bag, pastor emeritus Mogens Tilsted Christensen, havde håbet.

Faktisk meldte kun 19 personer sig til arrangementet, som skulle have fundet sted i fredags.

LÆS OGSÅ

Det får dog ikke betydning for selve sagen, forsikrer Mogens Tilsted Christensen.

»Folk fik meget kort svarfrist, så vi må udsætte demonstrationen, hvis det skal gøres ordentligt. Ifølge Kirkeministeriets egne tal er 440.000 danskere utilfredse med Manu Sareens ønsker for folkekirken, og hans tankegang må ikke vinde, for han ved intet om kristendom«, forklarer Mogens Tilsted Christensen.

Sareen voldtager kirken
På sin åbne Facebookprofil tilbyder den indignerede pastor emeritus dagligt fortolkninger og gennemgange af forskellige Bibel-passager. I forlængelse af de evangeliske ord i dagens udlægning af Johannesevangeliets kapitel seks, vers 24 til 37, retter Mogens Tilsted Christensen et angreb på kirkeministeren.

»Vi skal nok få stoppet ham Manu Sareen. Han skal ikke komme og voldtage vores folkekirke«, siger Tilsted Christensen, inden han ønsker seerne en god søndag.

Er voldtægt ikke et meget stærkt udtryk at bruge?

»Det er jo det, han gør. Han har ingen føling med den folkekirke, han i øvrigt var ved at melde sig ud af, inden han blev minister. Nu vil han så ændre på et af folkekirkens fundamenter. Det er det, vi er utilfredse med. Han kan sagtens gennemføre det rent politisk, men folkekirken er jo ikke politisk. Det politiske niveau skal ikke styre, men støtte folkekirkens tankegang«.

Handler det her ikke om, hvad flertallet af danskerne og folkekirkens medlemmer faktisk ønsker?

»Det kan man nok mene ud fra en demokratisk tankegang. Men målet med folkekirken er at forkynde evangeliet. Det giver ikke mening, at den skal være en demokratisk institution. Menighedsrådene bliver valgt, men biskopper og præster har uddannelse og autoritet til at beslutte sig for, hvad der skal ske i folkekirken. Det er altså deres opgave, ikke politikernes«.

Men er der så overhovedet noget folkeligt tilbage i folkekirken?

»Der er masser af folkeligt tilbage, men det folkelige skal handle om evangeliet, og det skal ikke tage udgangspunkt i det modsatte af, hvad evangeliet siger, som det er tilfældet med det nye lovforslag«, understreger Mogens Tilsted Christensen.

Demonstrationen forberedes

Blandt landets biskopper er modstanden mod lovforslaget, der blev fremsat i onsdags, udtalt. Seks ud af ti af de øverste gejstelige modsætter sig i større eller mindre grad regeringens ønske om homovielser i folkekirken.

»Manu Sareen har skabt en masse uro i folkekirken. Og jeg ønsker at tage fat om de elementer, der modarbejder det kristne i Danmark. Man er nødt til at arbejde for det, man tror på«, forklarer Mogens Tilsted Christensen.

Ifølge den kritiske pastor emeritus er målet stadig at arrangere en protestdemonstration i København. Men hvis det viser sig at være lettere at samle homovielsesmodstandere i provinsen, er den mulighed endnu ikke udelukket.

FACEBOOK

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce