Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bandidos. »Set fra en politimæssig vinkel er det meningsløst og konfliktoptrappende at beskrive, hvordan Jim Tinndahn fra Bandidos har revet fredsaftalen med HA over«, skriver Svend Foldager.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Bandidos. »Set fra en politimæssig vinkel er det meningsløst og konfliktoptrappende at beskrive, hvordan Jim Tinndahn fra Bandidos har revet fredsaftalen med HA over«, skriver Svend Foldager.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvorfor glorificerer Politiken kriminelle rockere?

Politiken har et medansvar for, at konflikten mellem Bandidos og HA kan optrappes, skriver politiinspektør.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som politiinspektør i Københavns Politi med ansvar for efterforskning undres jeg til stadighed over, hvad der får et dagblad som Politiken til at agere mikrofonholder for kriminelle personer.

Mandag 14. juni indgik både Bandidos og HA i overskriften på avisens forside.

LÆS ARTIKEL

Har Politiken overvejet sit moralske medansvar for dette nyhedsvalg?

Vi har at gøre med to organisationer bestående af personer, som har begået noget af den alvorligst tænkelige kriminalitet.

Når Politiken stiller sin forside til rådighed, for at den ene organisation kan true den anden, pådrager avisen sig, efter min mening, et medansvar for, at en konflikt kan optrappes.

Det er muligt, at en sådan forside set i forhold til nyhedskriterierne sælger aviser. Men er det et tilstrækkeligt succeskriterium for Politiken?

Set fra en politimæssig vinkel er det meningsløst og konfliktoptrappende at beskrive, hvordan Jim Tinndahn fra Bandidos har revet fredsaftalen med HA over.

Jeg ville ønske, at medierne i højere grad påtager sig et medansvar for hverken at glorificere, legitimere eller stimulere en medlemshvervning til de kriminelle organisationer, når kriminalstoffet skal dækkes.Artiklen beskriver også Jim Tinndahns påklædning og smykker.

Det siver næsten fra artiklen, at journalisten er benovet over at møde en kriminel, kendt og frygtet person, når det endda tilføjes, at rockeren har et mærke med ’Expect no mercy’ på brystet.

Som modpart i sagen skal Jønke fra HA ’naturligvis’ have lov at kommentere på sagen.

Og med hans noget underspillede kommentar om: »Vi render ikke og udtaler os i tide og utide«, ved man næsten ikke, om man skal le eller græde.

Jeg ville ønske, at medierne i højere grad påtager sig et medansvar for hverken at glorificere, legitimere eller stimulere en medlemshvervning til de kriminelle organisationer, når kriminalstoffet skal dækkes.

Allerhelst så jeg, at medierne fravalgte at bringe artikler af denne type, der kun tjener til en optrapning af konflikter i det kriminelle miljø.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden