Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CRAIG BLANKENHORN/AP
Foto: CRAIG BLANKENHORN/AP

Højdepunkt. De fire hovedpersoner ferierer i Abu Dhabi i seriens anden filmatisering, 'Sex & the City 2'.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg foragter kvindesynet i 'Sex and the City'

Serien er kvindefornedrende og symptomatisk for alt, hvad der er galt med kvinders syn på sig selv.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tak Morten Brask, for dit indlæg om kvinders valg af mænd. For du beskriver tanker, jeg selv har haft, selvom jeg tilhører det køn, du kritiserer. En ting, der i særdeleshed adskiller mig fra mine jævnaldrende, er min indædte foragt for succes-tv-serien ’Sex and the City’.

I lang tid forstod jeg ikke, hvorfor jeg modsat mine jævnaldrende veninder havde lyst til at kværke Carrie med hendes forbandede sko og slå hovederne på de tre andre sammen.

Mit raseri skyldtes, at serien er enormt kvindefornedrende og symptomatisk for alt, hvad der er galt med kvinders syn på sig selv og samfundet i almindelighed, og deres prioriteringer i særdeleshed. Derfor finder jeg det også relevant at nævne i forbindelse med dit indslag omkring kvinder og deres syn på mænd.

LÆS ARTIKEL

I serien møder vi Carrie, der på forunderlig vis har råd til at holde en lejlighed i et af New Yorks bedre kvarterer samt en garderobe bestående udelukkende af dyre designermoder og et næsten patologisk forhold til sko, på en jævnt sølle klummeskribentløn.

Først vælter den ene, så den næste ind i hendes liv og er hele omdrejningspunktet for seriens handling, med kun få afstikkere. Som om det ikke var slemt nok, er hun til sidst nødsaget til at smide alt, hvad hun har i hænderne for at flytte til en anden verdensdel ... på grund af en mand som tydeligvis er narcissist.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden