0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der er et enormt potentiale i integration

Integration på det danske arbejdsmarked er banket fem år tilbage, viser en ny analyse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG (arkivfoto)
Foto: THOMAS BORBERG (arkivfoto)

Arbejdsklar. Integrationsministeriet konkluderede i februar, at dansk arbejdsmarkedsintegration er blandt EU's bedste. Men ministeriets opgørelse giver et skævt billede, viser det sig nu.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På Venstres landsmøde i november 2009 fremlagde Lars Løkke Rasmussen 10 mål for Danmark i 2020. Et af disse mål er, at integration af ikke-vestlige indvandrere på det danske arbejdsmarked skal være blandt de bedste i EU i 2020.

Søger man svar på de ikke-vestlige indvandreres integration i regeringens egne tal, bliver man glædeligt overrasket. Integrationsministeriet konkluderede således 8. februar, at: »Dansk arbejdsmarkedsintegration er blandt EU’s bedste«. Problemet er, at Integrationsministeriets opgørelse fordrejer billedet på tre væsentlige områder.

For det første bruger Integrationsministeriet gamle tal fra forrige år, selv om der findes tal for de tre første kvartaler af 2010. Realiteten er imidlertid, at integrationen af indvandrere på arbejdsmarkedet under krisen er faldet i et sådant omfang, at den er sat hele fem år tilbage.For det andet ser Integrationsministeriet kun på EU15 og ikke EU27-landene, hvilket betyder, at flere EU-lande, der er bedre til at integrere indvandrere på arbejdsmarkedet, ikke tages med i tallene, med den konsekvens, at Danmark kunstigt kommer højere op på integrationsrangstigen.

For det tredje ser Integrationsministeriet kun på indvandreres erhvervsfrekvens i forskellige EU-lande og ikke på forskellen/gabet i erhvervsfrekvensen mellem personer med dansk oprindelse og indvandrere, som traditionelt er det mål, der bruges i forhold til at måle arbejdsmarkedsintegration. Et mål, som Integrationsministeriet selv tidligere har anvendt på sin hjemmeside.

Anvender man således de nyeste tal, inkluderer samtlige europæiske lande fra Eurostats opgørelse, og måler man samtidig det oftest anvendte begreb for arbejdsmarkedsintegration, vendes Integrationsministeriets konklusion pludselig på hovedet. Billedet er i stedet, at Danmark i 2010 lå på en 23. plads ud af 28 europæiske lande med hensyn til at integrere indvandrere fra ikke-EU-lande på arbejdsmarkedet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage