Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debat

Kvindekampen blandt nydanskere er i fuld gang

De fire kvinders historier viser, at ideen om ’den uberørte kvinde’ stadig har betydning for nogle nydanske mænd.

Debat

Jeg kan sagtens genkende det billede, som kvinderne her på siden tegner.

Der kan være en tendens til, at nogle nydanske fyre ser ned på etniske minoritetskvinder, der er skilt. Det bekræftes også af forskningen.

Disse historier viser dels, at ideen om ’den uberørte kvinde’ stadig har en betydning for nogle nydanske mænd, dels, at der er en forestilling i nogle nydanske miljøer om, hvad en god kvinde skal kunne.

LÆS DEBAT

’En god kvinde’ skal kunne holde ud, tage kampene for familien og være stærk – altså det modsatte af en, der vælger at blive skilt og ’flygte fra det hele’.

Kvinden skal nærmest legitimere eller forklare, at hun havde en god grund til at forlade sin mand over for den nye mand for at blive taget alvorligt. Med tiden tror jeg, at denne tænkning vil bløde op, i takt med at flere bliver skilt, og en normalisering vil sætte ind. Det stigende antal skilsmisser er dog også udtryk for en kønskamp, hvor valget om at blive skilt først og fremmest er kvindens egen beslutning.

LÆS DEBAT

De her kvinder vil da bestemme over eget liv og krop. Og der er sket en forrykkelse af magtbalancen, som ikke nødvendigvis er til gavn for mændene. Nydanskere gifter sig i høj grad med andre fra samme etnicitet, men vi har pludselig fået nogle kvinder, der er bedre uddannet end mændene og uddannelsesmæssigt ikke har meget tilfælles med mænd med samme etnisk baggrund som dem. Er kvinderne ikke tilfredse med ægteskabet, går de altså.

Der mangler en ny skilsmissekultur blandt nydanskere – men det er altså heller ikke alle etniske danskere, der kan finde ud af at være venner, efter de er skilt – på trods af alle de rigtige intentioner om, at det er bedst for børnene.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce