Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Debat

Carsten Jensen burde skamme sig

At soldaterne og deres pårørende så skal læse Carsten Jensen nedgøre soldaterne, er helt utilstedeligt.

Debat

Danmark har i mere end 10 år haft soldater i Afghanistan. Valget om at gå militært ind i Afghanistan var et politisk valg, der naturligvis skal tåle at kunne blive diskuteret. Det er altid fair at sætte spørgsmålstegn ved konsekvenserne af de valg, beslutningstagerne tager.

Det gælder også nu, hvor afghanerne gradvist overtager mere ansvar for sikkerheden i deres eget land. Det er til gengæld ikke fair, når kanonerne på plat vis bliver rettet mod de soldater, der har taget det hverv på sig at føre politikernes beslutninger ud i livet. Vi skylder alle vores udsendte – både de, der er vendt hjem, og de, som ikke gjorde – vores største respekt og uforbeholdne tak for indsatsen.

Derfor er det ikke bare respektløst, men fuldstændig utilstedeligt, når Carsten Jensen i et indlæg om indsatsen i Afghanistan her i avisen skriver, at den danske hær får rekrutteringsproblemer, »når unge, eventyrlystne mænd ikke længere kan tilbydes ophold i kampzoner, hvor de uden alt for store personlige risici kan skyde løs på dårligt udrustede repræsentanter for lokalbefolkningen«.

Det er altid fair at sætte spørgsmålstegn ved konsekvenserne af de valg, beslutningstagerne tager

43 danske soldater har mistet livet i Afghanistan. Endnu flere er vendt hjem med ar på krop og sjæl. De har sat det mest dyrebare – deres liv – på spil, for at andre kan få muligheden for et bedre liv.

At soldaterne og deres pårørende så skal læse Carsten Jensen nedgøre soldaterne, er helt utilstedeligt, og Carsten Jensen burde ganske enkelt skamme sig.

Hvad der til gengæld står Jensen frit for, er at kritisere beslutningstagerne. Så ret skytset mod os!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce