»Det er dybt problematisk, at mange per automatik udråber den nye generation af såkaldt digitale indfødte – altså de unge mellem 18 og 28 år, som aldrig har oplevet en verden uden internet, mobiltelefoner og sociale medier – til at være en flok selvcentrerede superindividualister, for de er faktisk det stik modsatte«.
Sådan lyder det fra erhvervsforskeren Søren Schultz Hansen, der i næste uge udgiver bogen ’Digitale indfødte på job’, som er baseret på empiriske kvalitative studier af den unge generation. Gennem syv år har han nærstuderet de unge og udgav i 2011 sin første bog om dem og deres liv med digitale medier.
Han mener, det er helt nødvendigt, at ældre generationer, og især lederne rundtomkring i virksomheder og på offentlige arbejdspladser, lærer at forstå den nye generation af unge, der i disse år er på vej ud i job. For hvis vi bare gør, som vi plejer, og antager, at allerede vedtagne sandheder om høflighed, grænser for arbejdet, arbejdsmetoder og omgangsformer er, som de altid har været, kan det hurtigt gå galt. De unge er nemlig helt anderledes end generationerne før dem. Og det er altså nu, vi skal handle:
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her
Skriv kommentar