Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Per Marquard Otzen

Tegning. Per Marquard Otzen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi klynker ikke, men børn og ældre patienter lider altså under dårlig kvalitet

Selv børneafsnittene rammes af regionale besparelser, og det rammer altså syge børn, Ove Kaj Pedersen?

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Professor i statskundskab Ove Kaj Pedersen beskylder i et interview (30.4) de offentligt ansatte for at være krævende og ansvarlige for velfærdsstatens forfald.

Jeg læste interviewet flere gange for at forstå essensen i denne store og meget postulerende beskyldning. Som sygeplejerske blev jeg provokeret af professorens arrogante og fordømmende generalisering af mange hårdtarbejdende faggrupper i vores velfærdssamfund. Jeg er ansat på en medicinsk børneafdeling, som samtidig fungerer som akut modtagefunktion for Region Syddanmark, og tidligere har jeg været ansat i en voksen medicinsk sengeafdeling.

Hverdagen i sundhedsvæsenet er som ofte hektisk. Flere ældre mennesker, der ofte fejler flere og mere komplekse ting, bliver i stigende grad indlagt på et sygehus. Selv børneafsnittene rammes af regionale besparelser, og det rammer altså syge børn – er det klynk, Ove Kaj Pedersen?

Vi ytrer os på vores medborgeres vegne, fordi vi ved, hvad det betyder, når der ikke er kompetente hoveder og varme hænder nok til at udføre den livsvigtige behandling, som det enkelte barn eller voksen har brug for

Vi er som faggruppe interesseret og forpligtet på at yde forsvarlig og ligeværdig pleje over for alle borgere, der kommer i vores varetægt. Derfor ytrer vi os om og beder om politiske prioriteringer eller flere ressourcer, når den ringe og i perioder uforsvarlige kvalitet rammer patienterne.

Vi ytrer os på vores medborgeres vegne, fordi vi ved, hvad det betyder, når der ikke er kompetente hoveder og varme hænder nok til at udføre den livsvigtige behandling, som det enkelte barn eller voksen har brug for. Vores mål, er at yde bedst mulig sygepleje for vore medmennesker. Er vi dermed ansvarlige for velfærdsstatens forfald?

Vi har pligt til at gøre opmærksom på konsekvenserne af vores folkevalgte politikeres beslutninger, når det rammer kvaliteten af den enkelte borgers mulighed for værdig og lige pleje og behandling i sundhedsvæsenet.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden