Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Jørn Villumsen

Tegning. Jørn Villumsen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Legalisér nu hashen

Drop den håbløse symbolpolitik på Christiania.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så så vi det igen. En politiaktion i Pusher Street på Christiania. Spektakulær, javist, men blot spil for galleriet.

Forhåbentlig fik nogle betjente raset ud ved rydningen og smadringen af hashboderne. Godt så! Men kort efter gik salget i gang igen. Skønne spildte kræfter og masser af brugte mandetimer.

Politiet gør, hvad politiet får besked på, så det er ikke her, problemet ligger. Problemet – det virkelige problem – findes i hovedet på især politikere i højre side af Folketinget. De er tilsyneladende stivnet i afmægtig og forstenet betontænkning.

Mange af dem vil givetvis hellere brække en arm på langs end kæmpe for at legalisere hash og andre lette rusmidler. Men der er behov for nytænkning, hvis ikke banderelateret hashsalg vedvarende skal være et tragikomisk problem, der blot understreger det håbløse i strategien.

Politiet gør, hvad politiet får besked på, så det er ikke her, problemet ligger

Selv hvis det stik imod de faktiske kendsgerninger skulle lykkes at stoppe salget på Christiania, flytter det jo blot andre steder hen i byen. Det stopper ikke!

Der er kun én måde at komme det kriminelle salg til livs på, og det er at frigive rusmidlet til salg på apoteker og lignende steder – ikke ved spektakulære, men komplet nyttesløse aktioner i Pusher Street, der bare understreger ordensmagtens håbløse kamp mod vejrmøller.

Spørgsmålet er, hvornår betonhovederne på Borgen forstår det. Indtil da må man konstatere, at Cervantes allerede har beskrevet den slags håbløst spil for galleriet i sin historie om Don Quixote og Sancho Panza. Tiden er kommet til nytænkning og ikke til tom retorik og ditto handling.

Der er behov for nytænkning, hvis ikke banderelateret hashsalg vedvarende skal være et tragikomisk problem, der blot understreger det håbløse i strategien

Til Folketingets betontænkere: Drop dog den komplet håbløse symbolpolitik, og forhold jer i stedet til virkeligheden. Gør noget konstruktivt! Legalisér hashen! Så slipper I og vi andre også for at være til grin for vores egne penge.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden