0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Selvfølgelig forsøger Rusland at påvirke USA. Det er der ikke noget nyt i, sådan gør de også i Europa«, siger Kurt Volker, der ikke mener, man skal frygte et tæt parløb mellem Trump og Putin.

Interview: Europa burde lytte til folket i stedet for at belære Trump

Kurt Volker er træt af at høre på europæisk klynk om USA’s nye præsident. Trump er udtryk for en folkelig skepsis, der også findes i EU, så det burde være tid til samarbejde, mener den tidligere Nato-ambassadør.

FOR ABONNENTER

Mens USA’s nye præsident, Donald Trump, udsender det ene uforsonlige signal efter det andet, forsøger både politikere og embedsmænd i Washington at berolige USA’s allierede.

En af de amerikanere, der maner til ro, er landets tidligere Nato-ambassadør Kurt Volker. Han har boet i Europa i flere omgange, taler svensk, ungarsk og fransk og fungerer som løst tilknyttet rådgiver for den nye regering.

Politiken møder ham i tænketanken McCain Institute i Washington, hvor han er direktør. På væggene hænger en stribe billeder af tænketankens ophavsmand, senator John McCain, sammen med fire forskellige præsidenter fra Nixon til Obama.

Netop John McCain er en af de markante republikanere, der ved flere lejligheder har luftet sin uenighed med Donald Trump offentligt. Det samme gjorde flere af de nye ministre i deres høringer i Senatet. Set udefra ligner det en potentiel konflikt mellem den nye præsident, hans egen ministre og det republikanske flertal i Kongressen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden