Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Chimamanda Ngozi Adichie er ud over forfatter også en fremtrædende feminist med definitionen: »Feminist: A person who believes in the social, political and economic equality of the sexes«, en linje, som selveste Beyoncé har brugt musikalsk i nummeret ’Flawless’. PR-foto

Feministikon: »Kvinder i Vesten lever stadig som andenrangs­borgere«

Den nigerianske bestsellerforfatter Chimamanda Ngozi Adichie beskæftiger sig med krydsfeltet køn og etnicitet i sine bøger. Hun kritiserer Vestens kvindeideal og udgiver nu et manifest om feministisk børneopdragelse.

FOR ABONNENTER

Halvandet år inden Chimamanda Ngozi Adichie blev mor, modtog hun en mail fra sin barndomsveninde Ijeawle, der spurgte, hvordan hun skulle opdrage sin nyfødte datter, så barnet bliver feminist. Dette spørgsmål – og sin nye rolle som en slags feministisk orakel – tog forfatteren så alvorligt, at hun skrev et decideret manifest som svar til veninden. Disse svar udkommer nu i bogform som: ’Brev til en nybagt forælder – et feministisk manifest på femten punkter’.

Hvorfor synes du, det er vigtigt at opdrage sit barn feministisk?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr
 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden