0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Desperat beboer: Distortion er en syg ideologi - sponsoreret af Royal Bryggeri

Efter årevis med pis, larm, hærgen, abegilde og invasion af curlingunger fra Crazy Daisy-segmentet: Vesterbro har udstået vores værnepligt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er tid til at stoppe Distortion her på Vesterbro. Det er svineriet, affaldet, glasskårene, det hele. Distortion startede som en lille intim, lokal festival, men nu kommer der flere hundredetusinde ’gæster’ udefra, som ikke bor her.

Det er festaber i Jägermeister-dobbeltdækkerbusser, der kører rundt i byen med en skidt dunkende bas i højttaleren og stive folk på ladet. Der er musikscener for hver 300 meter, hvor man prøver at overdøve hinanden. Det er ikke beboerne, der fester i gaden mere, det er folk udefra, der er kommet for at svine mest muligt.

Vi har en lejekontrakt i en beboelseszone med lejligheder fra stuen til 5. sal. Ordet ’partyzone’ er ikke nævnt i Vesterbros lejekontrakterNogle ’gæster’ laver tilmed hærværk. Døre til opgange og porte bliver smadret på beboernes regning. Arrangørerne får gang på gang tilladelse til abegildet på Vesterbro, og beboerne får aldrig fred eller et ord indført. Vi har en lejekontrakt i en beboelseszone med lejligheder fra stuen til 5. sal. Ordet ’partyzone’ er ikke nævnt i Vesterbros lejekontrakter. Vi er ikke ’sammen om byen’ med Distortion. Vi bor her, vi sover her. Vi skal møde på arbejdet næste dag. Vi betaler vores husleje og lever vores liv her.Men hver sommer bliver vi ufrivilligt invaderet. Efter dagens gadefest kommer så fejemaskinerne kl. 22 og larmer med 200 decibel og roterende blinklys på taget, der lyser vores lejligheder op. Fejemaskinerne kører non stop til kl. 09.00 næste morgen. Folk står endda og smider affald og flasker lige foran oprydningsfolkene med vilje. Det er meget nedladende, hensynsløst og uden respekt for de heroiske oprydningsfolk. Fejemaskinerne er sådan set værre end musikken. De runger op gennem beboelsesejendommene. Fejemaskinerne fortsætter endda flere dage efter, at festen er slut, fordi Distortions gæster er nogle svin.

Hver sommer bliver vi ufrivilligt invaderet. Efter dagens gadefest kommer så fejemaskinerne kl. 22 og larmer med 200 decibel og blinklys på taget, der lyser vores lejligheder opMusikken bliver måske nok slukket kl. 22, men folk bliver siddende i gaderne, hvor vi kan høre højrøstet adfærd. Flasker bliver smadret, og dåser bliver sparket til. Kapsler og plastic alle vegne, clips fra dåser, sølvpapir, pizzabakker og så videre.


Og nej, vi kan ikke bare flytte. Vi kom først. Vi er københavnere, vi betaler vores skat til Københavns Kommune. Vi kan heller ikke komme væk, da busserne på Vesterbro er indstillet under Distortion og gaderne belejret.
Distortion er ’gæster’ udefra, der ikke engang vil betale for armbånd til festivalen eller kan ramme skraldebøtterne, men har en skamløs, uhæmmet adfærd. Al deres skrald, glasskår, alkohol-dunst, urinlugt, afføringslugt, pølse- og kebablugt forsvinder først efter fem tordenbyger.

Hvorfor skal vi have dette abeg