Kestlers kaffeklub 1. Özlem Cekic 
Folkemødet.
Dag 1. torsdag.
Foto: Finn Frandsen

Kestlers kaffeklub 1. Özlem Cekic Folkemødet. Dag 1. torsdag.

Debat

Podcast: Özlem Cekic insisterer på at tale med både yderligtgående muslimer og tidligere ny-nazist

Brobyggeren og tidligere SF-politiker, Özlem Cekic, mener, at de vigtigste samtaler er med dem, som vi er grundlæggende uenige med. Hun er gæst i Kestlers Kaffeklub, der de kommende fire dage sender fra Folkemødet i Allinge.

Debat

Der er meget få mennesker, som Özlem Cekic ikke vil have en samtale med. Som stifter af Foreningen Brobyggerne og fortaler for den demokratiske dialog, har hun kun et enkelt dogme omkring, hvem hun ikke vil mødes med:

»Hvis man vælger volden til, så har man også checket sig selv ud af samtalen«, siger Özlem Cekic.

Hun er gæst i den første runde af sommersamtaler, som sendes fra Folkemødet. Her kan de lyttere, som ikke befinder sig til mødet på klippeøen få et indblik i den samtale- og diskussionsånd, som præger mødet.

Folkemødet er således Özlem Cekics hjemmebane. Men det er dog ikke altid, at hendes samtaleambitioner falder i god jord. Hun har modtaget kritik for at mødes med personer med ekstreme holdninger som yderliggående muslimer og den tidligere ny-nazist og formand for Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Den kritik kalder hun selv »noget vrøvl«:

»Jeg køber ikke præmissen om, at bare fordi vi har en samtale med folk, som vi er grundlæggende uenig med, at vi så blåstempler deres holdninger«. Ifølge hende er det kun igennem samtalen, at der opstår en mulighed for at påvirke andres holdninger.

Jeg tror ikke, at demokratiet kan beskytte sig selv med censur

Hun er ligeledes modstander af alle tiltag, der indskrænker ytringsfriheden, herunder den såkaldte 'imamlov', der indskrænker indrejsemuligheden for prædikanter med voldelige og anti-demokratiske budskaber:

»Jeg tror ikke, at demokratiet kan beskytte sig selv med censur«, siger Özlem Cekic.

Til sidst i podcasten kommer Anders Bæksgaard, Politikens politiske redaktør, forbi Kaffeklubben. Han kommer med en analyse af dagens taler fra Storscenen på Folkemødet, hvor samtlige partiledere holder tale i løbet af mødet. I dag var det Alternativet og Det Radikale Venstre, som indtog scenen.

Lyt med her eller abonner i Itunes. Hent også gerne Politikens egen podcast-app i Itunes, hvor du kan få alle Politikens podcast samlet og gratis.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce