Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kestlers kaffeklub 1. Özlem Cekic 
Folkemødet.
Dag 1. torsdag.
Foto: Finn Frandsen

Kestlers kaffeklub 1. Özlem Cekic Folkemødet. Dag 1. torsdag.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcast: Özlem Cekic insisterer på at tale med både yderligtgående muslimer og tidligere ny-nazist

Brobyggeren og tidligere SF-politiker, Özlem Cekic, mener, at de vigtigste samtaler er med dem, som vi er grundlæggende uenige med. Hun er gæst i Kestlers Kaffeklub, der de kommende fire dage sender fra Folkemødet i Allinge.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er meget få mennesker, som Özlem Cekic ikke vil have en samtale med. Som stifter af Foreningen Brobyggerne og fortaler for den demokratiske dialog, har hun kun et enkelt dogme omkring, hvem hun ikke vil mødes med:

»Hvis man vælger volden til, så har man også checket sig selv ud af samtalen«, siger Özlem Cekic.

Hun er gæst i den første runde af sommersamtaler, som sendes fra Folkemødet. Her kan de lyttere, som ikke befinder sig til mødet på klippeøen få et indblik i den samtale- og diskussionsånd, som præger mødet.

Folkemødet er således Özlem Cekics hjemmebane. Men det er dog ikke altid, at hendes samtaleambitioner falder i god jord. Hun har modtaget kritik for at mødes med personer med ekstreme holdninger som yderliggående muslimer og den tidligere ny-nazist og formand for Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Den kritik kalder hun selv »noget vrøvl«:

»Jeg køber ikke præmissen om, at bare fordi vi har en samtale med folk, som vi er grundlæggende uenig med, at vi så blåstempler deres holdninger«. Ifølge hende er det kun igennem samtalen, at der opstår en mulighed for at påvirke andres holdninger.

Jeg tror ikke, at demokratiet kan beskytte sig selv med censur

Hun er ligeledes modstander af alle tiltag, der indskrænker ytringsfriheden, herunder den såkaldte 'imamlov', der indskrænker indrejsemuligheden for prædikanter med voldelige og anti-demokratiske budskaber:

»Jeg tror ikke, at demokratiet kan beskytte sig selv med censur«, siger Özlem Cekic.

Til sidst i podcasten kommer Anders Bæksgaard, Politikens politiske redaktør, forbi Kaffeklubben. Han kommer med en analyse af dagens taler fra Storscenen på Folkemødet, hvor samtlige partiledere holder tale i løbet af mødet. I dag var det Alternativet og Det Radikale Venstre, som indtog scenen.

Lyt med her eller abonner i Itunes. Hent også gerne Politikens egen podcast-app i Itunes, hvor du kan få alle Politikens podcast samlet og gratis.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden