Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kestler kaffeklub 3.  Svend Brinkmann
Folkemødet.

Kestler kaffeklub 3. Svend Brinkmann Folkemødet.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcast: Svend Brinkmann vil have danskerne til at dyrke de småborgerlige dyder

»Gå glip«, siger Svend Brinkmann i en ny bog. Men hvor er lidenskaben egentlig henne i hans budskab, spørger Amalie Kestler i podcast fra folkemødet.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi mennesker skal gå glip af noget mere. Vi skal blive bedre til at sætte grænser for os selv i en tid, hvor grænser mest er til, hvis vi vælger de skal være der.

Svend Brinkmann er dagens gæst i podcasten Kestlers Kaffeklub, der sender sommersamtaler fra et loftsværelse på Gæstgiveren i Allinge, hvor Politiken holder til under folkemødet.

Psykologiprofessoren fra Aalborg Universitet har tidligere har skrevet bøgerne "Stå fast" og "Ståsteder" og til efteråret kommer han med en ny bog: 'Gå glip - om begrænsningens kunst i en grænseløs tid'.

Vi skal blive bedre til at beherske vores egoistiske behov og lyster i en Konkurrencestat, som kræver opportunistiske mennesker, der altid er klar til at gribe efter næste mulighed, siger han.

Men det forudsætter en grundlæggende dannelse, der lægger vægt på medmenneskeligt og samfundsmæssigt ansvar, selvkontrol, mådehold og nænsomhed.

»Det kan være, at det er tid til, at vi genopdager nogle af de småborgerlige værdier«, konkluderer Svend Brinkmann.

Amalie Kestler spørger ham, hvor lidenskaben er henne i hams budskab, der ofte handler om at stramme op, stå fast og nu gå glip! Hør hvad han svarer i podcasten, der slutter af med en analyse af partierne bag de partiledere, der i dag skal tale fra hovedscenen. I dag er det SF, DF og Enhedslisten.

Lyt til podcasten med Svend Brinkmann her eller abonner i Itunes.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden