Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kestlers Kaffeklub med 
Andreas Kamm på
Folkemødet.
Foto: Finn Frandsen

Kestlers Kaffeklub med Andreas Kamm på Folkemødet.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er en hel gal retning at vende konventionerne ryggen, mener generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp

Andreas Kamm, der til efteråret stopper som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp efter 19 år på posten, gør status på flygtninge- og asylområdet. Løsningen på flygtningespørgsmålet er ifølge ham ikke at forlade konventionerne og efterlade læsset til nærområderne. Andreas Kamm er gæst i den afsluttende Kestlers Kaffeklub fra Folkemødet i Allinge.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Andreas Kamm var en ung historiestuderende på Odense Universitet, da han indledte sit mangeårige arbejde med flygtninge og asylansøgere. Her underviste han vietnamesiske flygtninge i dansk, og ifølge ham var det en tid, hvor der var massiv folkelig tilslutning til, at Danmark skulle tage imod de fordrevne fra verdens krige.

Men den politiske vilje til tage imod flygtninge er et helt anden sted i dag, mener Andreas Kamm. Han kigger især med stor bekymring på det stigende ønske blandt danske politikere til at lade Danmark stå uden for det globale indsats for verdens godt 65 millioner flygtninge og internt fordrevne.

»Verdens flygtningekrise skal hverken løses i Danmark eller Europa, men en måde at afhjælpe krisen på er at tage ansvar gennem konventionerne«, siger generalsekretær Andreas Kamm, der har arbejdet i Dansk Flygtningehjælp i 38 år.

»Det er en hel gal retning at vende konventionerne ryggen«.

Han ser samtidigt med stor skepsis på forslaget om oprette store flygtningelejre i Nordafrika og Mellemøsten, hvor flygtninge vil kunne ansøge om asyl til Europa uden at krydse Middelhavet.

I hans optik har Europas håndtering af de seneste flygtningestrømme vist, at de europæiske lande ikke er i stand til yde den forpligtelse, et sådan asylsystem vil kræve:

»Vi har ikke engang kunne fordele de 160.000 flygtninge, som vi i 2015 besluttede at aflaste Italien og Grækenland med«, mener Andreas Kamm.

Det er skingrende urealistisk

»Kigger vi på Europa, så er det europæiske fællesskab på det her område tæt på at være brudt sammen. Lige nu ser vi, hvordan europæiske ledere flygter fra det eneste fællesskab, som har mulighed for at løse udfordringen«.

Derudover anser generalsekretæren det for tvivlsomt, at noget land i Nordafrika eller Mellemøsten vil gå med til at huse så store flygtningelejre med de mange udfordringer, det giver i forhold til landenes sundhedsvæsen, skolevæsen og generelle infrastruktur.

»Det er skingrende urealistisk«, konkluderer Andreas Kamm.

Til sidst i podcasten kommer Anders Bæksgaard, Politikens politiske redaktør, forbi studiet, hvor han analysere den politiske virkelighed omkring dagens partiledertaler. I dag er det De Konservative med Søren Pape Poulsen i front, der indtager scene ved Cirkuspladsen i Allinge.

Lyt til podcasten med Andreas Kamm her eller abonner i Itunes

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden