Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for Morten med den store lønstigning og en dårlig dag for trængte taxichauffører

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...


Morten Hübbe. Forsikringsselskabet Tryg har ikke haft et udpræget godt år, men det har selskabets topchef til gengæld. Morten Hübbe kan nemlig se frem til en lønstigning på op til 3,4 millioner kroner. Tryg opnåede i 2018 en vækst på regnskabets toplinje, altså omsætningen, på 4,3 procent, men på bundlinjen, altså det økonomiske resultat, var der et fald på hele 31 procent, eller 800 millioner kroner, i forhold til året forinden. Faldet skyldes først og fremmest tab på selskabets investeringer. Heldigvis for topchefen er hans lønpakke skruet sådan sammen, at der været fremgang på stort set alle de parametre, som han skal måles på, skriver finans.dk. Derfor kan Morten Hübbe nu glæde sig over en stigning i sin faste løn på 7,5 procent, så hans årsløn kommer op på 10,75 millioner kroner plus pension på lige under 2,7 millioner. Tillykke, Morten!


En dårlig dag for...


Taxichauffører. I Madrid og Barcelona strejker op mod 26.000 taxichauffører i protest over det, de opfatter som unfair konkurrence fra kørselstjenester som Uber og Cabify, der er underlagt andre regelsæt end de traditionelle hyrevognsselskaber. Taxichauffører iført gule veste – sandsynligvis inspireret af demonstranter med samme påklædning i Frankrig – har også vist deres utilfredshed ved at samles foran det regionale økonomiministerium i Barcelona. Lignende protester foregår i Rumænien, hvor omkring 300 taxichauffører i Bukarest også demonstrerer mod Uber og andre tjenester, som de siger tager brødet ud af munden på dem. Uber lukkede i Danmark i 2017 efter vedtagelsen af en ny taxilov, der skærpede kravene til kørselstjenester. Men det har ikke vakt udelt lykke blandt danske chauffører. I mandags kørte omkring 100 taxier i optog i København for at demonstrere mod selv samme taxilov, som ifølge chaufførerne ikke har løst problemerne.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden