0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Chefredaktør: Derfor er det godt at være gammel og bitter

Gennem tiden er vores grøntsager blevet mcdonaldiseret – de er blevet fremavlet til at være søde og milde i smagen. Men vi burde dyrke de gamle bitre sorter igen. De er nemlig langt sundere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Cicilie S. Andersen (arkiv)
Foto: Cicilie S. Andersen (arkiv)
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Prøv at tænke på, hvordan en radise smagte, da du var barn (og undskyld: Her skriver jeg til dig, der er +40). Var der en overvældende sennepssmag, der næsten gav tårer i øjnene?

Tænk så på en gulerod. Eller grønkål. Kradsede det på tungen? Smagte det næsten pebret, bittert og stærkt?

Hvis du synes, at der før i tiden var langt mere smag og karakter i grøntsagerne, er der sandsynligvis ikke tale om erindringsforskydning. Vores grøntager var i en helt anden liga for 40-50-60 år siden. Det var dengang, hver enkelt avler stod for at så sine egne frø, passe på planterne, høste deres frø og så dem igen næste år.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce