0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Glasloftet i forskningsverdenen er forstærket med tillægsord: Mænd laver 'banebrydende', 'fremragende' og 'unik' forskning. Kvinder forsker bare

Mandlige forskere sætter flere positive ord på deres resultater, end kvindelige gør, viser nyt studie. Det kan bidrage til at forklare, at kun få kvindelige forskere når til tops, siger forskeren bag, Marc Lerchenmueller.

Mette Dreyer/POLITIKEN
Arkivtegning: Mette Dreyer/POLITIKEN
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nyskabende’, ’lovende’ eller måske ligefrem ’fremragende’. Når forskningsprojekters resultater skal præsenteres, gør mange forskere det i positive og til tider direkte lovprisende vendinger. Brugen af rosende ord er generelt i stigning, og især mænd praler med deres resultater. Det viser en omfattende undersøgelse af forskeres omtale af deres eget arbejde, som lektor i teknologisk innovation og ledelsesvidenskab ved Mannheim Universitet i Tyskland Marc Lerchenmueller står bag sammen med to kolleger.​

»I de mest citerede videnskabelige tidsskrifter havde forskerhold ledet af en eller flere mænd op til 21 procent større sandsynlighed for at bruge positive ord om deres forskning end forskerhold ledet af kvinder. Det lyder måske ikke af meget, men det betyder faktisk en hel del for, hvor meget forskningen bliver omtalt efterfølgende«, siger han om projektet, der er offentliggjort i det anerkendte tidsskrift British Medical Journal, og som den seneste måned har trukket overskrifter i store internationale medier.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere