Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Dreyer/POLITIKEN
Arkivtegning: Mette Dreyer/POLITIKEN
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glasloftet i forskningsverdenen er forstærket med tillægsord: Mænd laver 'banebrydende', 'fremragende' og 'unik' forskning. Kvinder forsker bare

Mandlige forskere sætter flere positive ord på deres resultater, end kvindelige gør, viser nyt studie. Det kan bidrage til at forklare, at kun få kvindelige forskere når til tops, siger forskeren bag, Marc Lerchenmueller.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nyskabende’, ’lovende’ eller måske ligefrem ’fremragende’. Når forskningsprojekters resultater skal præsenteres, gør mange forskere det i positive og til tider direkte lovprisende vendinger. Brugen af rosende ord er generelt i stigning, og især mænd praler med deres resultater. Det viser en omfattende undersøgelse af forskeres omtale af deres eget arbejde, som lektor i teknologisk innovation og ledelsesvidenskab ved Mannheim Universitet i Tyskland Marc Lerchenmueller står bag sammen med to kolleger.​

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden