0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Millennial-journalist til sine Boomer-forældre: I har smadret min økonomiske fremtid, hvad bilder I jer ind ikke at anerkende det?

Millennial-generationen beskyldes for at være en doven generation af luksusdyr, men den udlægning passer slet ikke. I virkeligheden er det deres Baby Boomer-forældre, der har kørt bolig- og arbejdsmarkedet i sænk og ødelagt deres børns økonomiske fremtid, siger forfatter og journalist Joseph C. Sternberg.

Mette Dreyer/POLITIKEN
Tegning: Mette Dreyer/POLITIKEN
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Først var det en joke på internettet, så blev det en catchphrase blandt unge, og nu er det symbolet på en generationskløft i store dele af den vestlige verden.

»OK Boomer«.

Du er måske allerede træt af at høre om udtrykket, der det sidste halve år er blevet omfavnet af de progressive, udskammet af de konservative, overanalyseret i avisartikler og i en periode var så allestedsnærværende, at det allerede nu, få måneder efter dets opståen, står tilbage som en fortærsket floskel.

Ikke desto mindre er det symbolet på den vrede og skuffelse, millennial-generationen (som i de fleste optegnelser er født mellem 1981 og 1996) føler over for deres Baby-Boomer-forældre (1946-1964).

»Det er et tegn på, at frustrationen blandt millennials bobler op til overfladen. Sætningen er jo deres måde at sige ’oh my God, I fatter jo slet ikke, hvad der foregår, gør I? Vi har gentagne gange forsøgt at fortælle jer, at vi lider under jeres dårlige beslutninger. Hvad bilder I jer ind at fortælle os, hvordan vi burde opføre os!’«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter