0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Marianne Stockmarr. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klaus Riskær Pedersen: En mand med Lars Løkkes vaner genopstår næppe som innovator

Løsgængeren Lars Løkke Rasmussen har lanceret et nyt politisk netværk. Et netværk, der ifølge Lars Løkke selv kan udvikle sig til et midtsøgende politisk parti, hvis opbakningen viser sig at være tilstrækkelig. Men står vi egentlig og mangler et nyt midterparti? Lars Trier Mogensen, Christina Egelund og Klaus Riskær Pedersen giver deres besyv med.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Partileder for Borgerlisten, Klaus Riskær Pedersen, har svært ved at få øje på det nye i Lars Løkke Rasmussens netværk.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Der er ingen tvivl om, at der vil være et vælgermarked for det parti, som Lars Løkke er ved at etablere. Det så man tydeligt i den seneste valgkamp, hvor han som Venstre-formand lancerede nogle af de samme midtsøgende Macron-inspirerede paroler, som løftede partiet. Der er en betydelig gruppe vælgere, som er tiltalt af ideen om, at de voksne skal søge sammen på midten og holde yderfløjene uden for indflydelse. Løkke har budskabet og en tilstrækkeligt stor gennemslagskraft til, at det vil kunne lade sig gøre at stable noget på benene og om ikke andet, så for en kortere periode lave et succesrigt onemanshow a la det, vi så med Uffe Elbæk og Alternativet«.

»Når det så er sagt, så ser jeg ikke nogen parlamentarisk eksistensberettigelse for Lars Løkkes projekt. Det skyldes blandt andet, at Mette Frederiksen har sat en meget midtsøgende kurs. Det er lykkedes for Mette Frederiksen at operere meget fleksibelt med fem-seks forskellige flertalskonstellationer, og hun har ikke haft problemer med at finde flertal hen over midten. Så Mette Frederiksen fører allerede den politik, som Lars Løkke efterspørger, og har i det store hele haft held med at holde Nye Borgerlige og Enhedslisten uden for reel indflydelse«.

Men hvis der er en betydelig gruppe vælgere, som kan være klar til at slutte op bag Lars Løkkes projekt, så er det vel, fordi de ikke får det, de efterspørger, hos Mette Frederiksen?

»Vælgerne er over en bred kam klar over, hvad de får med Mette Frederiksen. Og man skal ikke underkende effekten af den landsmoderrolle, hun har spillet under coronapandemien. Men det er nedslidende at sidde på magten, så med tiden vil de mere rodløse vælgere søge væk fra Socialdemokratiet og mod noget, der kan forekomme nyt«.

Christina Egelund (tidl. medlem af Liberal Alliance og Fremad)

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter