karikerer. Dansk Folkepartis Søren Espersen karikerer Islam, mener debatør Jeppe Hedaa.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

karikerer. Dansk Folkepartis Søren Espersen karikerer Islam, mener debatør Jeppe Hedaa.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Søren Espersen begår manipulerende karikaturtegning af islam

At sætte lighedstegn mellem islam og krig og vold er simpelthen forkert.

Debatindlæg

Dansk Folkepartis Søren Espersen giver et fortegnet billede af den vidtforgrenede verdensreligion islam.

Det er simpelthen forkert at sætte lighedstegn mellem islam og vold. Og direkte manipulerende at ignorere vold og overgreb i kristendommens og ’ismernes’ navn.

Begge dele gør Søren Espersen i Kroniken ’Islam er vor civilisations største trussel’ i Politiken 2.3.

LÆS KRONIK

Det kalder på nuancering og korrektion.

For det første: Er islam en voldelig religion?

Et historisk tilbageblik afslører, at islam er på børnehavestadiet i forhold til andre religioner og ismer. Tænk blot på, hvad Stalin gjorde i kommunismens navn, hvad Hitler gjorde i nationalsocialismens navn, og hvad vestlige koloniherrer har gjort i kapitalismens og kristendommens navn.

Islamister er nok faktuelt de mindst voldelige, hvis man skal frygte, at nogen vil tage verdensherredømmet.

For det andet: Lad jer ikke forblænde af sydlandsk retorik! Søren Espersen anklager islam for ikke at tåle kritik og klager over, at muslimer kræver genoprejsning, hver gang der sættes spørgsmålstegn ved profeten Muhammed.

Er islam en voldelig religion? Et historisk tilbageblik afslører, at islam er på børnehavestadiet i forhold til andre religioner og ismer

Ja, Mellemøsten er kendt for en truende retorik, når de bliver trådt over tæerne. Men vi skal ikke særlig meget sydpå, før temperamenterne koger hurtigere end i det kolde Nord. Men hvilken fjende vil du helst stå over for: en ophidset beduin med en stenslynge eller en cool general fra USA?

Nu har vi danskere så fundet ud af, at muslimer har en åben nerve, når det drejer sig om profeten Muhammed. Ifølge islam skal man respektere profeten og herunder lade være med at afbilde ham. Her kan vi prikke i sårbarheden, og så hopper de så unaturligt højt.

Hvor latterligt er det i vores øjne: at elske nogen så højt, at man vil forsvare ham med alle midler. Men måske er det ikke så latterligt alligevel? Vi har alle et filter af høflighed og respekt, der gør, at vi vejer vores ord – i høflighed over for de fremmede og i respekt for dem, vi elsker.For det tredje: Ikke alle, der kalder sig muslimer, er særlig religiøse.

De ballademagere, der kalder sig muslimer, er ikke nødvendigvis flittige moskegængere. Hvis de satte deres ben i moskeen, ville de høre om Koranens bud om tålmodighed og overbærenhed. Om ansvar. De ville være helt anderledes ydmyge som de muslimer, vi oplever i mainstream islam.

Lad derfor være med at sætte lighedstegn mellem islam og krig og vold. Det er blot Søren Espersens karikaturtegning af islam og muslimer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce