Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ældre. »Jeg efterlyser flere lystne oldinge i den bedste sendetid. En seksuel revolution fra de beskyttede boliger«, har Christian Graugaard fremført for nylig. Revolutionen er i gang, skriver Ulrik Høy.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Ældre. »Jeg efterlyser flere lystne oldinge i den bedste sendetid. En seksuel revolution fra de beskyttede boliger«, har Christian Graugaard fremført for nylig. Revolutionen er i gang, skriver Ulrik Høy.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


De gamles sexrevolution er en bølge i slowmotion

Der er liv derude og til tider knald på skelettet.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi opfatter stadig gamle mennesker som aseksuelle strikketanter m/k«, skrev Christian Graugaard i sin sidste fortrinlige klumme om kønsliv (25.10.), og det skal der gøres noget ved.

»Jeg efterlyser flere lystne oldinge i den bedste sendetid. En seksuel revolution fra de beskyttede boliger«, hed det i en regulær programerklæring.

Det heldige og fortræffelige er, at den efterlyste revolution faktisk er i fuld gang. Ikke som den nys stormende orkan, knap nok som den jyske blæst hos Johs. V., snarere som en puslen i dynerne og et tryk på tasterne til netdating.

Der er liv derude, til tider knald på skelettet, men ikke nogen forhippet trang til at vise sig frem i 'Aftenshowet'.

GRAUGAARDS KLUMME

Forkrænkeligheden er en faktor, og så kan sjælen føle sig nok så ung og kønnet strutte. Lysten til at posere er mindre end lysten til at agere.

Alle knep gælder

Den seksuelle revolution vil forme sig som en bølge i slowmotion hen over landkortet, fra storby til udkant, fra plejehjem til parcelhus, fra beskyttede boliger til godser og herregårde.

Kort sagt: som ligeværdighed i borg og hytte – på alle fire, i de klassiske stillinger og med unævnelige varianter.

Alt imens vi på god postcoital vis skodder cerutten og passiarer om frisind før og nu.

Om Jens Otto Krag, der havde 300 kvindelige partnere.

Om nutidens bøsser, der løber åbne døre ind med strudsefjer i røven, om Politikens Ditte Giese, der inviterer på dildo-party og viser glad omkring i gæsternes underliv. Ligesom kønslivshistorien.

Theodor Hendrik van de Velde! Hollandsk læge (1873-1937), forfatter til ’Het volkomen Huwelijk’ (1926), der afstedkom den første vedvarende erektion blandt 14-årige knægte i det midtjyske søhøjland.

Dog i oversættelse, 'Det fuldkomne ægteskab', der klart og instruktivt argumenterer for, at seksuel tilfredsstillelse er sundhedsbevarende og lige vigtigt for begge køn.

Og sådan er det hele vejen igennem med den seksuelle revolution, inklusive eventuelle krav om kosmisk energi. Fra svedehytte til orgonkasse, ikke sandt, det må orgiets handyman tage sig af.

Alle knep gælder, for de letter på ældrebyrden, og så må efterslægten bære sin del. Frisind. Børn, børnebørn og oldebørn må løfte i folk, men mon ikke det går.

Nu er de i alt fald advaret.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden