Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Er det frisind at vise bare bryster?

Tag hensyn til de sørgende på kirkegården, inden du smider tøjet.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Debatten om nøgenhed på kirkegårdene er igen dukket op. Måske skal der bare være flere oaser i storbyen?

Eller måske skal kirkegårdene indrettes lidt mere tidssvarende? Hvis du søger på internettet, så er det måske ikke så underligt, at du vælger netop en kirkegård, for på Københavns Kommunes hjemmeside står der nemlig højt og tydeligt: Grønne områder – byen har både kirkegårde, parker, storbyhaver og sågar grønne tage, som gerne må bruges. Det står oven i købet som det første.

På Facebook tiltrak en artikel i Politiken for nylig (19.7.) moderat til stor opmærksomhed. Der er mange, der har en mening om den sag.

Politikens egen vinkel var dog langt fra opsigtsvækkende. Det havde med forskrækkelse for den nøgne hud at gøre. Det var altså frisindet, den var gal med, og man hørte nærmest de blændfrie PH-lamper blive tændt, så det bedre kunne nærlæses, og man bedre kunne forarges over, at nogen ville knægte den kropslige ytringsfrihed.

LÆS ARTIKLEN

Men på den anden side, hvor meget frisind er der efterhånden i at vise bare bryster? Er det nøgne køn særligt undertrykt? Men som en facebookdeltager også sagde: »Nej det er jo ikke angsten for brysterne ... men respekt for de sørgende/efterladte, der burde gøre, at man tænkte sig om en ekstra gang, når man smider tøjet«.

Og den vinkel kunne vi måske også anlægge. Det er en vel nærmest form for psykopati at ligge og nyde det, mens andre mennesker går sørgende forbi. Det er i hvert fald ikke særligt empatisk.

Vi begraver jo heller ikke vores døde i Fælledparken.

Alle er velkomne på kirkegårdene, men tænk på, at det kræver både hensyn og tolerance. Hvorfor ikke sætte hensynet og tolerancen i system? Her anbefaler vi, at du solbader, og her, at du motionerer, men ikke her.

Eller hvad med at nudge lidt? Afmærk stier med løbevenligt materiale, og strø lidt sand ud, afskærm med bambus og opstil en fontæne, der hvor det er hensigtsmæssigt at solbade.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden