Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Carsten Jensen er tilbage med sine pinlige betragtninger

Forfatter Carsten Jensen går galt i byen med sin latterliggørelse af Socialdemokraterne.

Debatindlæg

Sidste år ved denne tid oplyste forfatteren Carsten Jensen (CJ) Politikens læsere om, at Helle Thorning-Schmidt havde »abdiceret fra selve ideen om at føre politik«.

Hans begrundelse var, at hun ville gøre sine landsmænd og -kvinder til »danmarkshistoriens bedst uddannede generation«. En gruopvækkende tanke for CJ.

Nu præcis et år efter søgte han 13.9. på en yderst populistisk måde at nedgøre vore folketingsmedlemmer. Hvad bliver mon det næste?

Dansk politik er ifølge CJ »en variation af reality-tv«. Valgkortene kalder han »teaterbilletter«:

»Man tager 179 tilfældige mennesker og spærrer deminde i et stort, ubekvemt skrummel af en bygning uden kontakt med den ydre verden ... Ligesom i reality-tv er der tale om helt forudsætningsløse mennesker, der som alle realitystjerner skotter mod udgangen, fordi de godt ved, at opholdet i gummicellen ikke er sjovt, hvis det bliver en kronisk tilstand«.

Tidligere talte man om vælgerflugt. Nu optræder der et nyt fænomen: Politikerflugt. Alle vil have magt. Men ingen vil regere. Kilde: politiken TV /

Hvad Palmepris-modtageren her tillod sig, gøres ikke meget bedre af formiddagspressen. Hvem indstiller mon den til en Palmepris?

LÆS CARSTEN JENSENS NYESTE DEBATINDLÆG

De 179 tilfældige medlemmer af Folketinget, som han henviser til, er som bekendt alle valgt i tillid til, at de vil kunne repræsentere deres vælgere på rimelig vis. Til CJ’s påstand om, at de er »uden kontakt med den ydre verden«, er der kun at sige, at den politiker, som ignorerer denne ydre verden, ikke får nogen lang levetid som folkevalgt.

Med henvisning til Anders Foghs og Margrethe Vestagers bortvandring til Nato og EU påstår CJ minsandten, at der i disse år er tale om »politikerflugt«. Mon dog? I SF’s tilfælde var der ifølge CJ ligefrem tale om »et helt parti, der flygtede«.

Nej, der var tale om, at en del SF’ere atter – ligesom bl.a. DF’erne – foretrækker at stå uden for regeringen. Som udenforstående kan man jo foreslå hvad som helst uden at blive krævet til ansvar.

DF har f.eks. i Thorning-perioden lovet for 170 ufinansierede milliarder kroner, uden at partiet er blevet kritiseret af andre end S for dette. Her kunne CJ have brugt sin rigelige spaltepladstil at råbe op.

Han beklager videre, at Thorning og Løkke »går ind for den samme økonomiske politik«, skønt det har været Thorning-regeringens væsentligste opgave at rette op på VK’s og DF’s økonomiske uansvarlighed. Det er i vidt omfang lykkedes, uden at Corydon har fået nogen ros.

LÆS CARSTEN JENSENS DEBATINDLÆG FRA SIDSTE ÅR

CJ konstaterer, at Thorning og Løkke er »dybt upopulære« uden at nævne, at Løkke ifølge detsenest offentliggjorte popularitetsbarometer ligger tredjesidst blandt samtlige 179 medlemmer af Folketinget, mens Thorning er pænt på vej op.

Hovedkritikken mod hende har som bekendt især drejet sig om, at hun har begået løftebrud, skønt kendsgerningen er den, at de radikale ikke ønskede at støtte en række af de løfter, som S og SF udstedte op til valget i 2011 herunder bl.a. de dybt beklagelige dagpengeforringelser.

I 2020 vil forskellen på Socialdemokraternes politik og Venstres nulvækst svare til ca. 20 milliarder kroner og 28.000 færre offentligt ansatte. I en tid med 51 millioner flygtninge – det største antal siden Anden Verdenskrig – vil Venstre skære 2,6 milliarder kroner af ulandsbistanden.

Venstre påstår i strid med sandheden, at Socialdemokraterne har lempet på asylmulighederne, og at det er begrundelsen for en øget tilstrømning af flygtninge til Danmark. Venstre vil atter give de privathospitaler, som Løkke i sin tid overbetalte, en fremskudt plads.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Venstre vil genindføre et ’moderne’ (?) kontanthjælpsloft og beskære Socialdemokraternes beskæftigelsesindsats.

Venstre vil nedsætte den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år, skønt der er tale om faldende kriminalitet for denne aldersgruppe, og skønt al sagkundskab taler imod.

Det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før Løkke foreslår genindførelse af V-justitsminister Albertis pryglestraffe. Også over for de yngste kriminelle.

Venstre foreslår en fastfrysning af grundskylden, hvad der vil gavne de rigeste kommuner og koste godt 6 milliarder kroner frem til 2018, uden at partiet har anvist nogen finansiering.

S har afvist alle de her nævnte V-forslag. Men CJ er i sin artikel ikke i stand til at se forskel på Socialdemokraternes og Venstres politik.

For nylig foreslog Gyldendals direktør, Johannes Riis i en Politikenkronik de skønlitterære forfattere at skrive om politiske emner. Nu har en af de fremmeste – CJ – forsøgt sig to år i træk, først med en påstand om, at Thorning har »abdiceret fra selve ideen om at føre politik« og nu med en latterliggørelse af vore politikere. Det lover godt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce