Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Folkeskolen er blevet mit heldagsfængsel

Heldagsskolen tager simpelthen for meget af min fritid.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagen begynder med, at man skal alt for tidligt op, derefter kører den sædvanlige bus lige til hovedindgangen, her står man af og gør klar til 6-7 timers hård straf. I denne indgår f.eks. stilhed, læsning, fortolkning og ikke mindst hårdt arbejde. Kun få pauser er indlagt i dagens hårde program.

Til hver straf følger selvfølgelig en hjemmestraf, som skal udføres derhjemme til dagen efter. Disse er typisk hårde straffe, der er helt perfekte til at stjæle din fritid. Når dagen er slut, går bussen hjem igen, hvor du kan nyde den sidste time af din dag med, hvad du vil.

Sådan kunne en sarkastisk beskrivelse af den nye heldagsskole godt lyde, og, nej, selvfølgelig er det ikke så slemt, men så alligevel. Heldagsskolen tager simpelthen for meget af min fritid.

Heldagsskolen er til, for at vi skal blive klogere. Vi skal være klogere end Kina. Kan det ikke være lidt ligegyldigt, hvis vi ikke trives og f.eks. kan gå ned med stress? Heldagsskolen har mange gode intentioner, men hvad hvis konsekvensen er en forringelse af indlæringen på grund af stress?

En anden god intention var mere motion i undervisningen. Jeg ved ikke konkret, hvad de havde regnet med – at vi skal løbe rundt i klassen og klappe stavelser i takt eller hoppe rytmen til 4-tabellen?

Samtidig med denne geniale idé kom også teori i idræt. Fantastisk, så kan vi sidde på vores flade røv og høre vores lærer fortælle om, hvor godt det er at dyrke motion. Skulle vi ikke have mere motion i undervisningen?

Det nye idræt er lige så ubrugeligt som cola uden brus. Hvad fanden kan det bruges til? Vi har vel biologi.

Heldagsskolen giver stress og jag, børnene lærer ikke en skid i dag

Jeg hørte også nogle rygter om, at det skulle blive en lektiefri skole, og at der derved kompenseres for den længere skolegang. Men nej, nej. Som jeg sidder og skriver dette debatindlæg, har vi fået fem forskellige lektier for i dansk og så lige et problemregningssæt i matematik og ca. tre dage til at nå det hele - super!

Det er et fængsel. Du er låst inde og kan intet gøre, og du må følge dine overordnedes love og regler. Jeg håber, at folk indser, hvad dette er: Et heldagsfængsel for mindreårige, hvor ikke blot du , men også dine interesser er spærret inde.

Man burde tænke det en ekstra gang igennem, rette fejlene og udgive en heldagsskole 2.0 med masser af forbedringer.

Heldagsskolen giver stress og jag, børnene lærer ikke en skid i dag. Kun, hvis roen de kan finde, udvikling og læring de vil vinde.

Hvis man sætter børn i fængsel, øges blot deres frihedslængsel. Men der er lys forude, sommeren er på vej. Heldagsskole, forglem mig ej.

Hvorfor skal skolen tage al fritiden fra børnene? Tænk på dem i 0. klasse, der har 10 hårde år foran sig. Giv dem nu noget fritid, og lad dem leve deres liv.

Skolereformen er som et toilet. Flot og pænt udenpå, men når man sidder på det, er det lige til at lukke op og skide i.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden