Tegning: Per Marquard Otzen (arkiv)

Tegning: Per Marquard Otzen (arkiv)

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Skats køb af Panama Papers er hæleri

Det er svært at se forskellen på kriminelle hælere og Skat, når Skat vælger at købe stjålne dokumenter på skatteydernes regning.

Debatindlæg

Skat har valgt at betale et millionbeløb til ukendte bagmænd for de såkaldte Panama Papers, som er lækkede dokumenter, der er skaffet ulovligt.

Hvis jeg købte en række dokumenter, som jeg vidste var stjålet, så ville jeg blive dømt for hæleri. Hvorfor er det anderledes, fordi skattevæsenet står bag?

Vi må insistere på, at staten ikke skal påskønne kriminelle handlinger, som de gør, når de køber de stjålne Panama Papers. Denne sag viser et generelt problem hos Skat, der i flere år har vist mangel på moral, når det gælder indkrævning af skattekroner fra borgerne. Købet af de stjålne Panama Papers er endnu en skamplet på det danske skattevæsen, der med god grund har mistet al tillid fra den danske befolkning.

Det værste er, at Skat ikke engang ved, hvem de køber papirerne af. De ved selvsagt heller ikke, om denne organisation selv betaler skat, eller hvilke yderligere kriminelle handlinger skatteydernes penge bidrager til.

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at bekæmpe skattesvig.

De, der snyder i skat, skal straffes hårdt for deres handlinger. Vi skal dog som vælgere gøre os det meget klart, hvor langt vi ønsker, at statsmagten skal gå i kampen for at inddrage skattekronerne. Det, Skat har gang i, er måske ikke kriminelt ifølge nuværende dansk lovgivning, men moralsk er det dybt forkasteligt, at Skat indgår i hælerilignende virksomhed. Skatteministeren tror fejlagtigt, at flere penge til skattevæsenet vil løse de massive problemer.

Denne sag viser endnu en gang, at Skats problemer forårsaget af ringe moral ikke kun løses ved tilførslen af ressourcer. Der skal ske en kulturændring for at gøre op med års dårlig ledelse.

Det er tid til et fundamentalt opgør med Skat i sin nuværende form, så vi kan få genskabt tilliden til det danske skattevæsen i fremtiden. Det er nødvendigt, hvis vi ikke skal ødelægge fundamentet for en velfungerende stat, hvor vi alle bidrager.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce