Tegning: Anne-Marie Steen Petersen (arkiv)

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen (arkiv)

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Begrebet racisme er blevet udvandet

Ordet mister sin betydning, hvis vi bruger det for løst.

Debatindlæg

For nogle måneder siden mødte jeg en mand i Netto, der råbte til en ældre muslimsk kvinde: »Du kan skride ud herfra, dit muslimsvin, vi gider ikke have dig i vores land«. Den mand var racist. På Kokkedal Station for nogle uger siden hørte jeg en ung mand råbe: »Perkersvin, jeg slår jer alle sammen fucking ihjel«. Igen, den mand var racist.

Når man kalder folk til højre i indvandrerdebatten for racister i stedet for at bruge saglige argumenter til at debattere med dem, hvad skal man så kalde de sande racister?

Forleden læste jeg et debatindlæg her i Politiken, hvor en ung mand sagde, at det gjorde ham ked af det, at han ikke kunne danse vals i idrætstimerne pga. pigernes religion, at han var kendt som danskeren i sin klasse, og at han ikke kunne drikke på sin studentervogn.

Han blev af mange kaldt racist. Men var han egentlig det? Eller var han bare en ung gymnasieelev, der gerne ville danse vals? Jeg er ikke enig i retorikken på højrefløjen angående indvandrere, men jeg er også uenig i venstrefløjens retorik mod højrefløjen.

Når man kalder folk til højre i indvandrerdebatten for racister i stedet for at bruge saglige argumenter til at debattere med dem, hvad skal man så kalde de sande racister? Dem, der råber perkersvin på gaden, og dem, der tæver folk på grund af deres hudfarve? Racisme er på vej til at miste sin betydning.

Dette kan få alvorlige konsekvenser. For vi er nemlig i den situation, at en frontfigur for en racistisk gruppe prøver at blive valgt ind i Folketinget. Daniel Carlsen, der er tidligere medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, ønsker at sende samtlige ikkeetniske danskere ud af landet.

SE OGSÅ:

Den udtalelse er racistisk.

Han er gået så langt som til at udtale: »Jeg har gjort meget. Mit første jødedrab har jeg dog endnu til gode«.

Integrationsminister Inger Støjberg er ikke racist, hun ligger blot til højre i integrationsspørgsmålet

Det er ikke noget, som vi kan acceptere i den offentlige debat. Men hvilken effekt får det, at nogen vil kalde ham racist, når Pia Kjærsgaard er blevet kaldt det samme i årtier? Det er på tide at skille vandene.

Integrationsminister Inger Støjberg er ikke racist, hun ligger blot til højre i integrationsspørgsmålet. En person som Daniel Carlsen har en åbenlyst racistisk fortid og står for en racistisk politik; vi bliver nødt til at reservere ordet til udsagn som hans. Ellers ender begrebet racisme med at blive fuldstændig udvandet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce