Tegning Mette Dreyer (arkiv): Statsministeren nævnte ikke de fattige med ét ord i sin nytårstale forleden. Man kan få det indtryk, at fattigdommen helst skal skjules, mener Inge Marie Nielsen og Marie Skoven.

Tegning Mette Dreyer (arkiv): Statsministeren nævnte ikke de fattige med ét ord i sin nytårstale forleden. Man kan få det indtryk, at fattigdommen helst skal skjules, mener Inge Marie Nielsen og Marie Skoven.

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Statsministerens nytårstale gør ondt på de fattige danskere

Det er forbløffende, hvordan en regeringsleder kan tale så længe uden med så meget som et eneste ord at nævne de flere og flere familier, der lever på en finansiel knivsæg.

Debatindlæg

Mahognimøbler, levende lys og smukke blomsteropsatser. Scenen er fint koreograferet i Statsministeriet, når statsministeren toner frem og meddeler befolkningen, at fremtiden tegner lys, og at vi er blevet rigere og har det bedre end længe.

Det er forbløffende, hvordan en regeringsleder kan tale så længe uden med så meget som et eneste ord at nævne de flere og flere familier, der lever på en finansiel knivsæg:

De ledige, de udsatte, de enlige forsørgere på kontanthjælp, der har fejret jul med fødevarehjælp fra velgørende organisationer og nu sidder og forsøger at tage stilling til, om de skal betale deres husleje eller købe lægeordineret medicin.

Af talen med dens ’ude af øje, ude af sind’-tilgang til de fattige kan man få det indtryk, at fattigdommen helst skal skjules

Blandt ansøgerne til Børnesagens stipendieprogrammer ser vi eneforsørgere, som er tvunget til at vælge mellem at varme deres bolig op og købe mad til deres børn, og vi er helt sikre på, at de har endog meget svært ved at genkende sig selv i statsministerens beskrivelse af, at de skulle være blevet rigere.

Reform af førtidspension og fleksjob, loft over kontanthjælp og stadigt stigende forbrugs- og energipriser er en giftig cocktail for de danskere, der har få midler at leve for.

At de ikke bliver mødt, set, hørt eller omtalt med ét ord i statsministerens nytårstale, er skandaløst. De får The Silent Treatment, hvor det er det usagte, der gør ondt.

Af talen med dens ’ude af øje, ude af sind’-tilgang til de fattige kan man få det indtryk, at fattigdommen helst skal skjules.

Kære statsminister, hvorfor fortæller du ikke de fattige, at din regering ser dem og vil sætte massivt ind for at skærme udsatte børn og unge mod den frygt og desperation, der følger af langvarig og massiv fattigdom?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce