0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann/Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann/Martin Lehmann

Forfatter Morten Pape om elitens ghettonedrivning: Debatten om de socialt udsatte boligområder mangler klassebevidsthed

Med debatten om socialt udsatte boligområder er det nok en gang den politiske elite og middelklassen, der med foie gras-indsmurte fedtfingre skal kere sig om de svagestes problemer og beskaffenheder. Men de har selv været med til at skabe uligheden og frygter i dag resultatet.

FOR ABONNENTER

Det har været ganske ejendommeligt at følge debatten i kølvandet på statsministerens nytårstale, der fokuserede på regeringens målsætning om at afvikle »de sorte huller på danmarkskortet« – altså socialt udsatte boligområder, i daglig tale ghettoer.

Det har bl.a. været ejendommeligt på grund af den indledende reaktion fra Christiansborg, der både pegede fingre ad den tidligere integrationspolitik og dertil bevidst valgte at misforstå Lars Løkkes ord og lod ham fremstå som en idiot, der bare ville køre bulldozerne i stilling og løse problemet ved at rive alle murbrokkerne ned. Så dum er statsministeren trods alt ikke. Men reaktionerne bekræfter nok en gang, hvorledes vore folkevalgte pattebørn bedst evner at skændes om en skovl i sandkassen frem for at vise lidt tankefleksibilitet og rette fokus mod nye forslag og problemløsninger.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage