174 forskere støtter klimastrejker:
Vi opfordrer til ikkevoldelig civil ulydighed i Danmark
Det er ikke blot vores ret, men pligt at opfordre til ikkevoldeligt oprør, sådan som Extinction Rebellion tilskynder til, skriver 174 forskere.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Et ugentligt nyhedsbrev fra Politikens USA-korrespondenter Sandra Brovall og Jens Lenler. Hver fredag hjælper de dig med at forstå det dybt splittede Amerika, alt imens amerikanerne beslutter om præsident Trump skal have fire år mere i Det Hvide Hus.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Amerikas Splittede Stater
Vi underskrivere af denne erklæring repræsenterer forskellige discipliner, og de holdninger, der udtrykkes her, er vores egne og ikke vores respektive institutioners og organisationers. Vi har forskellige faglige perspektiver, men vi er forenet om en central ting.
Vi betragter den voksende klimakrise som en eksistentiel trussel mod mennesker i Danmark og resten af verden, og vi kan ikke se stiltiende til, når danske politikere undlader øjeblikkelig og nødvendig handling for at forhindre den tiltagende krise.
Videnskaben har talt: Hvis ikke vi handler nu, er der reel risiko for at dømme vores børn og børnebørn til en global katastrofe af hidtil usete dimensioner. En katastrofe, som vi kan takke os selv for.
Vores udledning af drivhusgas har igangsat klimaforandringer, der ikke blot vil føre til stigende havvandstand og hyppige oversvømmelser, men også til værre uvejr, superhedebølger og tørker. Og alt dette vil undergrave fødevaresikkerheden og vandforsyningen, hvilket kan forårsage omfattende ressourcekonflikter og en eksplosion i antallet af klimaflygtninge.
Krisen truer således med at undergrave selve livsgrundlaget og den samfundsmæssige stabilitet for millioner, for ikke at sige milliarder af mennesker verden over – en livsfarlig udvikling, der også vil ramme os her i Danmark.
Ældste
Nyeste
Mest anbefalede
Skriv kommentar
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Instrukssagen ender med en rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V). Det er første rigsretssag efter tamilsagen, der i 1993 kostede Poul Schlüter statsministerposten.
Skriv kommentar