0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

Chefredaktør: Se på din færdigmad ligesom på fredagsslik

Vi bliver bildt ind, at færdigmad er ligeså godt som hjemmelavet, men vi glemmer vores kritiske sans og fornemmelse for råvarer, når vi hælder færdigmad ned i kurven.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Vi glemmer alt om råvarer og økologi, når vi køber færdigmad, mener Mette Mølbak.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvorfor skal vi lave vores egen mad? Vi syr jo heller ikke længere vores eget tøj, er argumentet, når et ukritisk kor hylder alle de gode færdigretter og convenience-løsninger, der er kommet, og som letter livet for os alle.

Senest torsdag i Politiken. Jeg synes, folk skal gøre, hvad de vil. Lave deres egen mad eller købe den færdig. Jeg synes bare, vi skal gøre det med åbne øje og kende konsekvenserne. I mange år har vi været helt fremme på økologibarrikaderne, når vi handler ind, men hvor meget af den såkaldte gode færdigmad er økologisk? Hvor meget kemi og støv er der kommet i for at få det til at smage af mors hjemmelavede boller i karry? Hvor lang tid har den ligget i køledisken? Hvor er dyrene vokset op og hvordan? Hvilke råvarer er der brugt?

Al den kritiske stillingtagen deponerer vi, når vi flår færdigmad ned i kurven. Hvis sundhedstilstanden i samfundet var i top, kunne man spørge, hvad problemet var. Men det går netop den helt gale vej med sundheden. Vi har en epidemi af diabetes, livstilssygdomme, metabolisk syndrom etc., der i mange tilfælde skyldes, at vi spiser helt, helt forkert. Og her er industrien ikke vores ven. Vi bliver bedøvet med smagen af salt, fedt og sukker.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce