0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Marie Blønd. Som Politiken-abonnent kan du ubegrænset dele artikler med dine venner og familie.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foreældrebevægelsen: Følger der ekstra penge med, når de i forvejen pressede pædagoger skal vaske børnenes legetøj to gange dagligt?

Der skal følge ressourcer med, når danske daginstitutioner genåbnes – minimumsnormeringer er mere akutte end nogensinde før.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN

Arkivtegning: Philip Ytournel

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når Danmarks påbegynder sin forsigtige genåbning 15. april, bliver det med de yngste børn og deres pædagoger som frontløbere. Vuggestuer og børnehaver skal genåbnes på en måde, som er ’sundhedsmæssigt forsvarligt’, lød det på statsministerens pressemøde mandag aften. Dette indebærer en række fortsat udefinerede procedurer og forholdsregler, som blandt andet skal sørge for at skabe plads mellem børnene og øge hygiejnestandarden. Sundhedsminister Magnus Heunicke supplerede Mette Frederiksens tale med at foreslå, at det pædagogiske personale kan bruge børnenes middagslur til at vaske legetøjet på stuerne, gerne to gange dagligt. Hvad der dog fortsat står uklart, er, hvorvidt ændringer i krav og forudsætninger for hverdagen for børn og pædagoger også vil medføre en øget ressourcetilførsel til at løfte den enorme opgave.​

I denne forbindelse vil vi gerne fra Forældrebevægelsens side endnu en gang forsøge at råbe det politiske niveau op omkring de vilkår, som i årevis har rammesat hverdagen i danske daginstitutioner. For alt imens vi gerne holder hovederne kolde og støtter op om en politisk og sundhedsfaglig vurdering af, at det er forsvarligt at foretage en gradvis genåbning af landet, så forholder vi os både bekymrede og kritiske til de vilkår, som landets vuggestuer og børnehaver p.t. står til at skulle genåbne under. Der venter en massiv både pædagogisk og sundhedsfaglig indsats, der langt overstiger opgaverne fra den i forvejen pressede hverdag, vi sagde farvel til forud for corona.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere