0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Professorer: Lærerne har knoklet under krisen, Heltberg - og ikke, som du antager, drukket øl og klippet hæk

Hvad bilder Bettina Heltberg sig ind? Hvis der er nogen, der har slidt og slæbt under krisen, er det lærerne og pædagogerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der gøres klar til genåbning på Søndre Skole i Køge. Arkivfoto: Jens Dresling

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En gang om ugen deler Bettina Heltberg ud af sine meninger i Politiken under overskriften ’Uden filter’. I søndags (19.4.) handlede det blandt andet om det, hun kalder ’det store børneeksperiment’: lukningen af skoler og dagtilbud under coronakrisen. »Jeg har ikke hørt om andet end de tapre lærere i hele ugens løb«, skrev hun blandt andet. »Her gik de rundt og klippede hæk og ryddede op i gamle sager, drak øl og kaffe og hyggede sig svært i krisen. Pludselig skal de på arbejde«. Hvad bilder hun sig ind? ​

Hvis der er nogen, der har slidt og slæbt under krisen, er det lærerne og pædagogerne. De fik med dags varsel sat gang i fjernundervisning. De lavede opgaver til eleverne, arrangerede klasseundervisning og gruppearbejde. De sørgede for at være i mest mulig kontakt med eleverne. Og de støttede forældrene i den vanskelige opgave at holde hjemmeskole.

Hvor ved vi det fra? Jo, vi har såmænd undersøgt det. En uge før påskeferien startede, sendte vi efter aftale med skoleforvaltningerne et spørgeskema ud til alle 3.-9.-klasse-elever og deres forældre i Aarhus, Frederikshavn, Hjørring, Lemvig, Odense og Svendborg Kommuner.

7.200 elever og forældre svarede på skemaet – i den periode, hvor skolelukningerne var på deres højeste. Men ikke alle svarede på samtlige spørgsmål. Vi har fået masser af svar, som vi lige nu sidder og analyserer. Nogle af dem handler om elevernes og forældrenes syn på lærernes indsats. 5.458 elever har forholdt sig til udsagnet ’Lærerne klarer situationen godt’. 72 pct. er enige eller overvejende enige. Kun 11 pct. er overvejende eller helt uenige. Et stort flertal af eleverne synes altså, at lærerne har klaret det godt.

Forældrene er af samme opfattelse. Cirka 5.200 forældre har forholdt sig til udsagnene: ’Lærerne har håndteret situationen med stor dygtighed’ og ’Lærerne har håndteret situationen med stor entusiasme’. Knap 70 pct. af disse forældre er enige eller overvejende enige. Kun 11 pct. er uenige eller overvejende uenige. Stort set samme fordeling finder man i forhold til udsagnene ’Vores barn/børn har fået god støtte fra skolen’ og ’Vi har fået god hjælp til at håndtere situationen i forhold til børnenes skolegang’.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere