Foto: YTOURNEL PHILIP/Politiken-Tegning
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


Guide til det nye kulturradikale liv

Kulturradikalismen har været død i mange år, siger de kloge. Men den bliver alligevel brugt som skældsord og til at angribe eliten med. Nu er det nok. Politiken tager kulturradikalismen tilbage og opdaterer den til en verden, der har brug for et stærkt ideal.

Klummer
FOR ABONNENTER

Alle taler om den, men ingen ved, hvad det er. Nej, det er hverken tilbagekomsten af gonoré eller højsæsonen for hjortetaksalt, men selveste kulturradikalismen. At noget er ’typisk kulturradikalt’, bliver fremhævet igen og igen. Der bliver argumenteret med ’kulturradikalt sludder’ i mindst 50 procent af de borgerlige debattørers klummer. Det er ment som en form for fornærmelse og næsten altid i forbindelse med nærværende avis og dens elitære læsere. Men skal vi føle os stødt? Smitter det kulturradikale? Er det godt eller dårligt at være det? Moderne eller gammeldags?

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce