I starten af 2018 ændrede Facebook sin algoritme. De havde målt på en gruppe studerende, som efter 10 minutter på Facebook var i dårligere humør end de studerende, som i stedet havde talt med mennesker ude i virkeligheden. Facebooks studier viste, at folk blev depressive og ensomme, jo mere de var på Facebook, og jo mere de kommenterede og uploadede indhold. Det er jo ikke så godt for et socialt medie.
Men nu skal vi hygge os igen. Den ændrede algoritme gør, at mediernes indhold bliver nedtonet til fordel for familie og venner. Det betyder, at selv om man har liket for eksempel Politikens facebookside, er det ikke sikkert, at man får alle nyheder vist, da updates fra moster Hanne, fødselsdagshilsner og billeder fra mødregruppen bliver prioriteret højere.
Denne lille ændring har haft ret stor betydning for medierne, især de digitale af slagsen, der de senere år har opbygget en stor del af deres forretning på trafik fra Facebook. Jeg har lige været i New York på efteruddannelse og besøgt en lang række digitale medier og startups. Der var nogle, der havde hele ørkenetager stående med endeløse rækker af tomme skriveborde.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her
Skriv kommentar