Foto: AP/Matt Dunham/AP
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Lee Keum-seom - og en dårlig dag for EU-tilhængere

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for ...

Lee Keum-seom. Den 92-årige sydkoreanske kvinde Lee Keum-seom kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun genså sin søn. Med god grund. Hun havde ikke set ham i 68 år. De blev adskilt under Korea-krigen. Sønnen, Sang Chol, er i dag 71 år og har været i Nordkorea siden 1950.

Lee Keum-seum var en af de 93 heldige sydkoreanere, der fik tilladelse til at rejse til Nordkorea for at mødes med familiemedlemmer i det lukkede land.

De fleste havde ikke set deres familiemedlemmer siden Koreakrigen. Mere end 57.000 sydkoreanere ansøgte om at få lov.

Inden mødet var Lee Keum-seom usikker på, hvordan det ville være at se sønnen efter så mange år. »Hvad skal jeg spørge ham om?«, sagde hun ifølge CNN. Men de kastede sig i armene på hinanden, da de mødtes.

En dårlig dag for ...

EU-tilhængere. Det har været barske tider for EU-tilhængerne i Storbritannien, siden landet ved en folkeafstemning i 2016 besluttede at melde sig ud af EU.

Siden har EU-fans klynget sig til håbet om at få lavet en samarbejdsaftale, så landet ikke brat falder ud af EU næste forår. Det er også den model, Storbritanniens premierminister, Theresa May, nu lægger op til.

Men for sande EU-skeptikere er det fup og svindel. Nu har en af de mest kendte modstandere, Nigel Farage, erklæret, at han indleder en ny kampagne. Under sloganet ’Leave Means Leave’ vil Farage køre landet tyndt for at modarbejde Mays moderate planer.

At det meste af det, Farage og de andre EU-modstandere sagde op til folkeafstemningen, var løgn og latin, er måske også ved at være glemt.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce