Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for heltepræsten i Notre Dame og en dårlig dag for Partiet Klaus Riskær Pedersen

Politiken udpeger hver dag, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Præsten i Notre Dame. Enhver katastrofe har sine helte, og efter branden i Paris’ ikoniske katedral Notre Dame nærmer især én person sig helgenstatus. Ifølge flere franske medier insisterede præsten Jean-Marc Fournier, der er ansat i det parisiske brandvæsen, på at redde nogle af katedralens uerstattelige kulturskatte ud. Ved den indsats lykkedes det blandt andet at sikre tornekronen, som Jesus angiveligt bar under korsfæstelsen. »Jeg er helt alene i katedralen, der er fuld af ild, flammer og glødende ting, der falder ned fra loftet, og så opfordrer jeg Jesus til at hjælpe os med at redde hans hjem«, fortæller Jean-Marc Fournier, der som den ydmyge redningsmand nedtoner sin egen rolle: »Det svære for os bestod i at finde den person, der havde koderne til det skab, hvor det hellige relikvie var opbevaret«. Helterollen er i øvrigt ikke uvant for den tidligere feltpræst, der i 2015 ilede til undsætning for at trøste de sårede og sørge over de døde, da terrorister dræbte 89 mennesker på spillestedet Bataclan i Paris. God påske, Jean-Marc.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden