Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jacob Ehrbahn/Philippe Lopez/Ritzau Scanpix

Foto: Jacob Ehrbahn/Philippe Lopez/Ritzau Scanpix

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for det østrigske fængselsvæsen og en dårlig dag for gribbe

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for ...

Det østrigske fængselsvæsen. Ofte er en sandstrand et sted, man gerne vil hen, og et fængsel et sted, man helst vil væk fra. Nu viser det sig imidlertid, at man også kan have det lige omvendt. En 64-årig mand, som flygtede fra et østrigsk fængsel for over 10 år siden, har meldt sig til politiet i Salzburg, skriver AP. Hans forklaring er, at han er blevet led og ked af sit liv på de solbeskinnede Kanariske Øer. Politiet i Salzburg oplyser ifølge AP, at den hjemvendte mand har fortalt, at han havde boet på den populære ferieø Tenerife de seneste 10,5 år, men nu ville hjem, fordi »Tenerife ikke er så rart, som det var engang, og at han havde boet der længe nok«. Den soltrætte østriger logerer nu i et fængsel i Salzburg. Om en celle så viste sig at være meget bedre end en solstol ved poolen, som han håbede, melder historien intet om.

En dårlig dag for ...

Gribbe. De store, ådselædende rovfugle er på grund af deres halvnøgne halse og makabre spisevaner yndede skurkekarakterer i diverse tegnefilm, og aviser som nærværende organ har haft for vane at afbilde gebyrgrådige bankdirektører som gribbe. Som om det ikke var nok, har fuglearten nu også menneskeliv på samvittigheden. En grib får således skylden for en trafikulykke, hvor to blev dræbt i den amerikanske delstat Kansas. Politiet fortæller ifølge AP, at den store fugl kom op af en grøft på en øde landevej og ramte en 42-årig motorcyklist, så motorcyklen kørte af vejen og ramte et hegn, og ulykken fik dødelig udgang for både føreren og hans kone, som sad bagpå. Der er nok stadig lang vej, før en grib indtager en helterolle i en hollywoodfilm.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden