Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for magisk guitarist og en dårlig dag for parkeringssøgende bilister

Politiken peger hver dag på, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Poul Halberg. Superguitaristen og komponisten har fået mail fra sit pladeselskab, Sony Music, der lige ville nævne, at brancheorganisationen Ifpi har tildelt ham en guldplade for sangen ’Magi i luften’, der nu har passeret 4,5 millioner streams/downloads og fysiske salg. Halberg-Larsen-sangen ’Magi i luften’ blev et af 1980’ernes største danske hits og spilles stadig flittigt. »Jeg er supertaknemmelig over, at en 36 år gammel sang i den grad kan stå distancen – tak til alle lyttere gennem tiden, også de mange unge, der er kommet til og har den på playlisten«, skriver Poul Halberg på Facebook. Han fortæller, at der i 1980’erne skulle sælges 50.000 fysiske eksemplarer for at få en guldplade. »Vi var tæt på, men nåede det aldrig«.

Ud over at levere en stribe pophits har Poul Halberg blandt andet skrevet filmmusik og spillet fusionsjazz og bluesrock – alt med største selvfølgelighed og på et tårnhøjt niveau.

North Carolina-bilister. I den lille by Ashville vokser et 8 meter langt og 6 meter bredt såkaldt ’jordfaldshul’, som har åbnet sig midt i en parkeringsplads foran en lokal restaurant. Hullet er nu omtrent halvt så stort som en traktoranhænger og så dybt som en giraf - og det vokser stadig, skriver Associated Press. De lokale brandfolk har været forbi men siger, at de intet kan gøre, førend hullet udgør en klar offentlig fare. Som hvis det for eksempel truer med at slubre en hel lastbil i sig. Men ifølge restaurantens ejer var det netop tæt på at ske for en varebil, der skulle levere varer til hans restaurant.

Og som det kan ses på billedet her af et jordfaldshul fra et andet sted i USA, kan det slet ikke udelukkes, at det kan ende så galt.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden