Tegning: Jørgen Saabye

Tegning: Jørgen Saabye

Kroniken

Dette er en Kronik. Kroniken er udtryk for skribentens holdning. Du kan indsende Kronik-forslag her.


Trussel mod kritisk journalistik

Hvis demokratiets vagthund – den trykte presse – ikke skal reduceres til logrende campingtillæg, skal der gøres noget ved mediestøtten.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Der bliver længere og længere imellem annoncerne. Først faldt priserne på annoncerne, så faldt mængden af annoncer – først langsomt, men sidste år med en faretruende hast. I første kvartal af 2009 taler alle om frit fald på annoncemarkedet.

I alle bladhuse er der blevet skåret ned. Trykkerier er blevet lukket, nye samarbejder er indledt for at skære på udgifterne.

På redaktionerne er der blevet længere imellem de redaktionelle medarbejdere. Og alle venter, at det bliver værre, inden 2009 er omme.

Situationen er omtrent den samme i alle mediehuse , der har avisen – hvad end den er lokal, regional eller landsdækkende – som omdrejningspunkt for den journalistiske produktion.

Selv om aviserne i årevis har måttet kigge langt efter de nye unge læsere, som skulle erstatte de aldrende (primært mandlige) læsere, har de kunnet holde skindet på næsen, fordi indtægterne først og fremmest er kommet ind via annoncerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden