Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Kroniken

Grønlands selvstyre er inkompentent og dybt politiseret

Forløbet omkring tabet af servicekontrakten på driften af Thule Air Base har blotlagt et skræmmende billede af forvaltningen under det grønlandske selvstyre.

Kroniken
FOR ABONNENTER

2014 var ikke et godt år for Grønland. Efteråret bød på offentliggørelsen af landsstyreformanden Aleqa Hammonds misbrug af offentlige midler, som førte til hendes afgang og udskrivelse af valg.

Få dage inden valgdagen kom nyheden om, at et forventet overskud i landskassen på 21 millioner kroner kunne skiftes ud med et underskud på omkring en kvart milliard kroner.

Til dette kan føjes offentliggørelsen 1. november samme år, at servicekontrakten på driften på Thule Air Base i Grønland var overgået til det amerikanskejede danske selskab Exelis Services A/S, som overtager opgaven fra 1. oktober 2015 og frem til september 2022. Det udløste et ramaskrig i Grønland.

Kontrakten har siden 1971 været i hænderne på selskabet Greenland Contractors, som delvist ejes af det grønlandske selvstyre.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce